अमेरिकाक राष्ट्रपतिसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
एतय जाए: भ्रमण, खोज

राष्ट्रपतिहरू[सम्पादन करी]

Parties

      स्वतन्त्र       फेडरल       डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन       डेमोक्र्याटिक       Whig       रिपब्लिकन

अध्यक्षता अबधि[n १] अमेरिकाको राष्ट्रपति पदवहाली गरेको दिन पद छोडेको दिन दल उपराष्ट्रपति कार्यकाल पटक
Gilbert Stuart, George Washington (Lansdowne portrait, 1796).jpg जर्ज वासिङ्टन
[१][२][३][४]
अप्रिल ३०, १७८९ मार्च ४, १७९७ स्वतन्त्र जोन एडाम्स
Adamstrumbull.jpg जोन एडाम्स
[५][६][७][८]
मार्च ४, १७९७ मार्च ४,१८०१ फेडरल थोमस जेफर्सन
Thomas Jefferson by Rembrandt Peale, 1800.jpg थोमस जेफर्सन
[९][१०][११][१२]
मार्च ४, १८०१ मार्च ४, १८०९ डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन Aaron Burr
जर्ज Clinton
Jm4.gif जेम्स म्याडिसन
[१३][१४][१५][१६]
मार्च ४, १८०९ मार्च ४, १८१७ डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन जर्ज Clinton[n २]
रिक्त [n ३]
Elbridge Gerry[n २]
रिक्त [n ३]
James Monroe White House portrait 1819.gif जेम्स मुनरो
[१७][१८][१९][२०]
मार्च ४, १८१७ मार्च ४, १८२५ डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन डेनियल डी. टम्किन्स
6 John Quincy Adams by GPA Healy, 1858.jpg जोन क्विन्से एडाम्स
[२१][२२][२३][२४]
मार्च ४, १८२५ मार्च ४, १८२९ डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन
National रिपब्लिकन
जोन C. Calhoun १०
Andrew jackson head.jpg एन्ड्रियू ज्याक्सन
[२५][२६][२७][२८]
मार्च ४, १८२९ मार्च ४, १८३७ डेमोक्र्याटिक जोन C. Calhoun[n ४] ११
रिक्त [n ३]
मार्टिन भान बरेन १२
8 Martin Van Buren by George PA Healy, 1858.gif मार्टिन भान बरेन
[२९][३०][३१][३२]
मार्च ४, १८३७ मार्च ४, १८४१ डेमोक्र्याटिक रिचार्ड मेन्टर जोन्सन १३
9 William Henry Harrison by James Reid Lambdin, 1835.jpg विलियम हेनरी ह्यारिसन
[३३][३४][३५][३६]
मार्च ४, १८४१ अप्रिल ४, १८४१[n २] Whig जोन टेलर १४
10[n ५] WHOportTyler.jpg जोन टेलर
[३७][३८][३९][४०]
अप्रिल ४, १८४१ मार्च ४, १८४५ Whig
No पार्टी[n ६]
आकृति:पार्टी शेडिङ/छैन |रिक्त [n ३]
११ James Knox Polk by GPA Healy, 1858.jpg जेम्स के. पोल्क
[४१][४२][४३][४४]
मार्च ४,१८४५ मार्च ४, १८४९ डेमोक्र्याटिक जर्ज M. डाल्लास १५
12 Zachary Taylor 2.jpg ज्याचरी टेलर
[४५][४६][४७][४८]
मार्च ४, १८४९ जुलाई ९, १८५०[n २] Whig मिल्लार्ड फिल्मोर १६
13 Millard Fillmore.1.jpg मिल्लार्ड फिल्मोर
[४९][५०][५१][५२]
जुलाई ९, १८५० मार्च ४, १८५३ Whig आकृति:पार्टी शेडिङ/छैन | रिक्त [n ३]
१४ Franklin Pierce by GPA Healy, 1858.jpg फ्र्यांकलिन पार्स
[५३][५४][५५][५६]
मार्च ४, १८५३ मार्च ४, १८५७ डेमोक्र्याटिक विलियम R. किङ[n २] १७
रिक्त [n ३]
15 Jb15.gif जेम्स बुकानान
[५७][५८][५९][६०]
मार्च ४, १८५७ मार्च ४, १८६१ डेमोक्र्याटिक जोन C. ब्रेकिनरिज १८
16 Abraham Lincoln by George Peter Alexander Healy.jpg अब्राहम लिंकन
[६१][६२][६३][६४]
मार्च ४, १८६१ अप्रिल १५, १८६५[n ७] रिपब्लिकन
National Union[n ८]
Hannibal Hamlin १९
एन्ड्रयु जोन्सन २०
17 Andrew Johnson portrait.jpg एन्ड्रयु जोन्सन
[६५][६६][६७][६८]
अप्रिल १५, १८६५ मार्च ४, १८६९ डेमोक्र्याटिक
National Union[n ८]
आकृति:पार्टी शेडिङ/छैन | रिक्त [n ३]
18 Ulysses S. Grant.jpg Ulysses S. Grant
[६९][७०][७१][७२]
मार्च ४, १८६९ मार्च ४, १८७७ रिपब्लिकन Schuyler Colfax २१
हेनरी विल्सन[n २] २२
रिक्त [n ३]
19 Daniel Huntington - Rutherford Birchard Hayes - Google Art Project.jpg रुथरफोर्ड बी. हाएज
[७३][७४][७५][७६]
मार्च ४, १८७७ मार्च ४, १८८१ रिपब्लिकन विलियम A. Wheeler २३
20 James Garfield portrait.jpg जेम्स A. गार्फिल्ड
[७७][७८][७९][८०]
मार्च ४, १८८१ सेप्टेम्बर १९, १८८१[n ७] रिपब्लिकन Chester A. Arthur २४
21 Chester A Arthur by Daniel Huntington.jpeg Chester A. Arthur
[८१][८२][८३][८४]
सेप्टेम्बर १९, १८८१ मार्च ४, १८८५ रिपब्लिकन आकृति:पार्टी शेडिङ/छैन | रिक्त [n ३]
22 Grover Cleveland portrait2.jpg ग्रोभर क्लेभल्याण्ड
[८५][८६][८७][८८]
मार्च ४, १८८५ मार्च ४, १८८९ डेमोक्र्याटिक थोमस ए हेन्ड्रीक्स[n २] २५
रिक्त [n ३]
23 Bharrison.png बेन्जामिन ह्यारिसन
[८९][९०][९१][९२]
मार्च ४, १८८९ मार्च ४, १८९३ रिपब्लिकन Levi P. Morton २६
24 Grover Cleveland, painting by Anders Zorn.jpg ग्रोभर क्लेभल्याण्ड
(2nd term)
[८५][८६][८७][८८]
मार्च ४, १८९३ मार्च ४, १८९७ डेमोक्र्याटिक Adlai E. Stevenson I २७
25 Official White House portrait of William McKinley.jpg विलियम म्याकिन्ले
[९३][९४][९५][९६]
मार्च ४, १८९७ सेप्टेम्बर १४, १९०१[n ७] रिपब्लिकन ग्यारेट होबार्ट[n २] २८
आकृति:पार्टी शेडिङ/छैन | रिक्त [n ३]
थियोडोर रूजवेल्ट २९
26 TRSargent.jpg थियोडोर रूजवेल्ट
[९७][९८][९९][१००]
सेप्टेम्बर १४, १९०१ मार्च ४, १९०९ रिपब्लिकन आकृति:पार्टी शेडिङ/छैन | रिक्त [n ३]
Charles W. Fairbanks ३०
27 Anders Zorn - Portrait of William Howard Taft (1911).jpg विलियम होवार्ड टाफ्ट
[१०१][१०२][१०३][१०४]
मार्च ४, १९०९ मार्च ४, १९१३ रिपब्लिकन जेम्स S. सर्मन[n २] ३१
रिक्त [n ३]
28 Ww28.jpg वुड्रो विल्सन
[१०५][१०६][१०७][१०८]
मार्च ४, १९१३ मार्च ४,१९२१ डेमोक्र्याटिक Thomas R. Marshall ३२
३३
29 Wh29.gif Warren G. Harding
[१०९][११०][१११][११२]
मार्च ४, १९२१ अगस्त २, १९२३[n २] रिपब्लिकन क्याल्भिन कुलिड्ज ३४
30 CoolidgeWHPortrait.jpg क्याल्भिन कुलिड्ज
[११३][११४][११५][११६]
अगस्त २, १९२३ मार्च ४, १९२९ रिपब्लिकन आकृति:पार्टी शेडिङ/छैन | रिक्त [n ३]
चार्ल्स जी डावेस ३५
31 Herbert Clark Hoover by Greene, 1956.jpg हर्बर्ट हुबर
[११७][११८][११९][१२०]
मार्च ४, १९२९ मार्च ४, १९३३ रिपब्लिकन Charles Curtis ३६
32 FDR in 1933.jpg फ्र्याङ्कलिन डी. रूजबेल्ट
[१२१][१२२][१२३][१२४]
मार्च ४, १९३३ अप्रिल १२, १९४५[n २] डेमोक्र्याटिक जोन नान्स गार्नर ३७
३८
हेनरी ए वालेस ३९
ह्यारी एस ट्रुम्यान ४०
33 HarryTruman.jpg ह्यारी एस ट्रुम्यान
[१२५][१२६][१२७][१२८]
अप्रिल १२, १९४५ जनबरी २०, १९५३ डेमोक्र्याटिक आकृति:पार्टी शेडिङ/छैन | रिक्त [n ३]
आल्बेन डब्ल्यु बार्क्ले ४१
34 Dwight D. Eisenhower, official Presidential portrait.jpg ड्वीट डी. आइजेनहावर
[१२९][१३०][१३१][१३२]
जनबरी २०, १९५३ जनबरी २०, १९६१ रिपब्लिकन रिचार्ड निक्सन ४२
४३
35 John F Kennedy Official Portrait.jpg जोन एफ केनेडी
[१३३][१३४][१३५][१३६]
जनबरी २०, १९६१ नोभेम्बर २२, १९६३[n ७] डेमोक्र्याटिक लिन्डन B. जोन्सन ४४
36 Lbj2.jpg लिन्डन B. जोन्सन
[१३७][१३८][१३९][१४०]
नोभेम्बर २२, १९६३ जनबरी २०, १९६९ डेमोक्र्याटिक आकृति:पार्टी शेडिङ/छैन | रिक्त [n ३]
हर्बर्ट हम्पह्रे ४५
37 Richard M. Nixon, ca. 1935 - 1982 - NARA - 530679.jpg रिचार्ड निक्सन
[१४१][१४२][१४३][१४४]
जनबरी २०, १९६९ अगस्त ९, १९७४[n ४] रिपब्लिकन Spiro Agnew[n ४] ४६
४७
रिक्त [n ३]
जेराल्ड फोर्ड
38 Gerald Ford.jpg जेराल्ड फोर्ड
[१४५][१४६][१४७][१४८]
अगस्त ९, १९७४ जनबरी २०, १९७७ रिपब्लिकन आकृति:पार्टी शेडिङ/छैन | रिक्त [n ३]
नेल्सन रकफेलर
39 James E. Carter - portrait.jpg जिम्मी कार्टर
[१४९][१५०][१५१][१५२]
जनबरी २०, १९७७ जनबरी २०, १९८१ डेमोक्र्याटिक वाल्टर मोन्डाले ४८
40 Official Portrait of President Reagan 1981.jpg रोनाल्ड रेगन
[१५३][१५४][१५५][१५६]
जनबरी २०, १९८१ जनबरी २०, १९८९ रिपब्लिकन जर्ज एच डब्ल्यू बुस ४९
५०
41 George H. W. Bush, President of the United States, 1989 official portrait.jpg जर्ज एच डब्ल्यू बुस
[१५७][१५८][१५९][१६०]
जनबरी २०, १९८९ जनबरी २०, १९९३ रिपब्लिकन Dan Quayle ५१
42 Bill Clinton.jpg बिल क्लिन्टन
[१६१][१६२][१६३][१६४]
जनबरी २०, १९९३ जनबरी २०, २००१ डेमोक्र्याटिक अल गोर ५२
५३
43 George-W-Bush.jpeg जर्ज डब्लु बुस
[१६५][१६६][१६७][१६८]
जनबरी २०, २००१ जनबरी २०, २००९ रिपब्लिकन डीक चेन्नी ५४
५५
४४ President Barack Obama.jpg बाराक ओबामा
[१६९][१७०][१७१]
जनबरी २०, २००९ बहालवाला   डेमोक्र्याटिक   Joe Biden ५६

नोट्स[सम्पादन करी]

  1. A presidency is defined as consecutive time in office served by a single person. For example, जर्ज वासिङ्टन served two consecutive terms and is counted as the first राष्ट्रपति (not the first and second). जेराल्ड फोर्ड assumed the presidency after the resignation of रिचार्ड निक्सन, serving out the remainder of what would have been निक्सन's second term. The fact that Ford was not voted into office does not affect the numbering, which makes him the 38th राष्ट्रपति. In addition, under this numbering, ग्रोभर क्लेभल्याण्ड is counted as having two separate presidencies, having served two non-consecutive terms.
  2. २.०० २.०१ २.०२ २.०३ २.०४ २.०५ २.०६ २.०७ २.०८ २.०९ २.१० Died in office of natural causes.
  3. ३.०० ३.०१ ३.०२ ३.०३ ३.०४ ३.०५ ३.०६ ३.०७ ३.०८ ३.०९ ३.१० ३.११ ३.१२ ३.१३ ३.१४ ३.१५ ३.१६ ३.१७ Prior to ratification of the Twenty-fifth Amendment to the संयुक्त राज्य अमेरिका Constitution in 1967, there was no provision for filling a vacancy in the Vice Presidency. जेराल्ड फोर्ड was the first person to fill such a vacancy under the provisions of the Twenty-fifth Amendment.
  4. ४.० ४.१ ४.२ Resigned.
  5. Being the first vice राष्ट्रपति to assume the presidency, टेलर set a precedent that a vice राष्ट्रपति who assumes the office of राष्ट्रपति becomes a fully functioning राष्ट्रपति who has his own presidency, as opposed to just a caretaker राष्ट्रपति. His political opponents attempted to refer to him as "Acting राष्ट्रपति", but he refused to allow that. The Twenty-fifth Amendment to the संयुक्त राज्य अमेरिका Constitution put टेलर's precedent into the Constitution.
  6. Former Democrat who ran for Vice राष्ट्रपति on Whig ticket. Clashed with Whig congressional leaders and was expelled from the Whig पार्टी in 1841.
  7. ७.० ७.१ ७.२ ७.३ Assassinated.
  8. ८.० ८.१ अब्राहम लिंकन and एन्ड्रियू जोन्सन were, respectively, a रिपब्लिकन and a Democrat who ran on the National Union ticket in 1864.


References[सम्पादन करी]

  1. The White House (March 12, 2007). जर्जवासिङ्टन/ "Biography of जर्ज वासिङ्टन". Whitehouse.gov. Retrieved January 12, 2009. 
  2. वासिङ्टन_जर्ज.shtml "The First राष्ट्रपति: 1789–1797 जर्ज वासिङ्टन "Father of his Country"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  3. वासिङ्टन "जर्ज वाशिंगटन – स्वतन्त्र पार्टी – 1st राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  4. वासिङ्टन.asp "जर्ज वासिङ्टन (February 22, 1732 – December 14, 1799)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  5. "Biography of जोन एडाम्स". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  6. "The Second राष्ट्रपति: 1797–1801 जोन एडाम्स "Following in the Footsteps"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  7. "जोन एडाम्स – फेडरल पार्टी – 2nd राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  8. "जोन एडाम्स (October 30, 1735 – July 4, 1826)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  9. "Biography of थोमस जेफर्सन". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  10. "The Third राष्ट्रपति: 1801–1809 थोमस जेफर्सन "The Renaissance Leader"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  11. "थोमस जेफर्सन – डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन पार्टी – 3rd राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  12. "थोमस जेफर्सन (April 13, 1743 – July 4, 1826)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  13. "Biography of जेम्स Madison". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  14. "The Fourth राष्ट्रपति: 1809–1817 जेम्स म्याडिसन "The Nation Builder"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  15. "जेम्स म्याडिसन – डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन पार्टी – 4th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  16. "जेम्स Madison (March 16, 1751 – June 28, 1836)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  17. "Biography of जेम्स Madison". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  18. "The Fifth राष्ट्रपति: 1817–1825 जेम्स मुनरो "The Era of Good Feelings"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  19. "जेम्स मुनरो – डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन पार्टी – 5th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  20. "जेम्स मुनरो (April 28, 1758 – July 4, 1831)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  21. "Biography of जोन क्विन्से एडाम्स". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  22. "The Sixth राष्ट्रपति: 1825–1829 जोन क्विन्से एडाम्स "Born to Lead"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  23. "जोन क्विन्से एडाम्स – फेडरल, डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन, National रिपब्लिकन, WHIG पार्टी – 6th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  24. "जोन क्विन्से एडाम्स (July 11, 1767 – February 23, 1848)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  25. "Biography of एन्ड्रियू ज्याक्सन". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  26. "The Seventh राष्ट्रपति: 1829–1837 एन्ड्रियू ज्याक्सन "Old Hickory"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  27. "एन्ड्रियू ज्याक्सन – डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन पार्टी – 7th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  28. "एन्ड्रियू ज्याक्सन (March 15, 1767 – June 8, 1845)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  29. "Biography of मार्टिन भान बरेन". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  30. "The Eighth राष्ट्रपति: 1837–1841 मार्टिन भान बरेन "The Red Fox"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  31. "मार्टिन भान बरेन – डेमोक्र्याटिक-रिपब्लिकन, डेमोक्र्याटिक, and Free Soil पार्टी – 8th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  32. "मार्टिन भान बरेन (December 5, 1782 – July 24, 1862)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  33. "Biography of विलियम हेनरी ह्यारिसन". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  34. "The Ninth राष्ट्रपति: 1841–1841 विलियम हेनरी ह्यारिसन "Old Tippecanoe"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  35. "विलियम हेनरी ह्यारिसन – WHIG पार्टी – 9th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  36. "विलियम हेनरी ह्यारिसन (February 9, 1773 – April 4, 1841)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  37. "Biography of जोन टेलर". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  38. "The Tenth राष्ट्रपति: 1841–1845 जोन टेलर "His Accidency"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  39. "जोन टेलर – No पार्टी – 10th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  40. "जोन टेलर (March 29, 1790 – January 18, 1862)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  41. "Biography of जेम्स पोल्क". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  42. "The Eleventh राष्ट्रपति: 1845–1849 जेम्स Knox पोल्क "The Dark Horse"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  43. "जेम्स पोल्क – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 11th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  44. "जेम्स के. पोल्क (November 2, 1795 – June 15, 1849)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  45. "Biography of ज्याचरी टेलर". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  46. "The Twelfth राष्ट्रपति: 1849–1850 ज्याचरी टेलर "Old Rough-and-Ready"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  47. "ज्याचरी टेलर – WHIG पार्टी – 12th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  48. "ज्याचरी टेलर (November 24, 1784 – July 9, 1850)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  49. "Biography of मिल्लार्ड फिल्मोर". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  50. "The Thirteenth राष्ट्रपति: 1850–1853 मिल्लार्ड फिल्मोर "Forgotten Leader"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  51. "Millard Filmore – WHIG पार्टी – 13th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  52. "मिल्लार्ड फिल्मोर (January 7, 1800 – March 8, 1874)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  53. "Biography of फ्र्यांकलिन पार्स". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  54. "The Fourteenth राष्ट्रपति: 1853–1857 फ्र्यांकलिन पार्स "Overwhelmed by Events"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  55. "फ्र्यांकलिन पार्स – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 14th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  56. "फ्र्यांकलिन पार्स (November 23, 1804 – October 8, 1869)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  57. बुकानान/ "Biography of जेम्स बुकानान". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  58. "The Fifteenth राष्ट्रपति: 1857–1861 जेम्स बुकानान "An अमेरिकी Hero"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  59. "जेम्स बुकानान – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 15th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  60. "जेम्स बुकानान (April 23, 1791 – June 1, 1868)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  61. "Biography of अब्राहम लिंकन". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  62. "The Sixteenth राष्ट्रपति: 1861–1865 अब्राहम लिंकन "The Great Emancipator"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  63. "अब्राहम लिंकन – Republic, National Union पार्टी – 16th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  64. "अब्राहम लिंकन (February 12, 1809 – April 15, 1865)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  65. जोन्सन/ "Biography of एन्ड्रयु जोन्सन". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  66. "The Seventeenth राष्ट्रपति: 1865–1869 एन्ड्रयु जोन्सन "Between North and South"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  67. जोन्सन "एन्ड्रयु जोन्सन – National Union पार्टी – 17th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  68. "एन्ड्रयु जोन्सन (December 29, 1808 – July 31, 1875)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  69. "Biography of Ulysses S. Grant". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  70. "The Eighteenth राष्ट्रपति: 1869–1877 Ulysses Simpson Grant "The Hero as Politician"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  71. "Ulysses S. Grant – National Union पार्टी – 18th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  72. "Ulysses S. Grant (April 27, 1822 – July 23, 1885)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  73. "Biography of रुथरफोर्ड बी. हाएज". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  74. "The Nineteenth राष्ट्रपति: 1877–1881 Rutherford Birchard Hayes "Striving For A Fresh Start"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  75. "रुथरफोर्ड बी. हाएज – रिपब्लिकन पार्टी – 19th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  76. "रुथरफोर्ड बी. हाएज (October 4, 1822 – January 17, 1893)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  77. "Biography of जेम्स गार्फिल्ड". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  78. "The Twentieth राष्ट्रपति: 1881–1881 जेम्स Abram गार्फिल्ड "The Preacher"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  79. "जेम्स गार्फिल्ड – रिपब्लिकन पार्टी – 20th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  80. "जेम्स A. गार्फिल्ड (November 19, 1831 – September 19, 1881)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  81. "Biography of Chester Arthur". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  82. "The Twenty-First राष्ट्रपति: 1881–1885 Chester Alan Arthur "The Self-Reformer"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  83. "Chester A. Arthur – रिपब्लिकन पार्टी – 21st राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  84. "Chester A. Arthur (October 5, 1829 – November 18, 1886)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  85. ८५.० ८५.१ "Biography of ग्रोभर क्लेभल्याण्ड". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  86. ८६.० ८६.१ "The Twenty-Second राष्ट्रपति: 1885–1889 The Twenty-Fourth राष्ट्रपति: 1893–1897 ग्रोभर क्लेभल्याण्ड "The Law Man"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  87. ८७.० ८७.१ "ग्रोभर क्लेभल्याण्ड – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 22nd and 24th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  88. ८८.० ८८.१ "ग्रोभर क्लेभल्याण्ड (March 18, 1837 – June 24, 1908)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  89. "Biography of बेन्जामिन ह्यारिसन". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  90. "The Twenty-Third राष्ट्रपति: 1889–1893 बेन्जामिन ह्यारिसन "राष्ट्रपतिial Grandson"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  91. "विलियम हेनरी ह्यारिसन – Whig पार्टी – 23rd राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  92. "बेन्जामिन ह्यारिसन (August 20, 1833 – March 13, 1901)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  93. "Biography of विलियम म्याकिन्ले". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  94. "The Twenty-Fifth राष्ट्रपति: 1897–1901 विलियम म्याकिन्ले "Bridge to a New Century"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  95. "विलियम म्याकिन्ले – रिपब्लिकन पार्टी – 25th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  96. "विलियम म्याकिन्ले (January 29, 1843 – September 14, 1901)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  97. "Biography of थियोडोर रूजवेल्ट". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  98. "The Twenty-Sixth राष्ट्रपति: 1901–1909 थियोडोर रूजवेल्ट "The Giant in the Bully Pulpit"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  99. "थियोडोर रूजवेल्ट – रिपब्लिकन, Bull Moose पार्टी – 26th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  100. "थियोडोर रूजवेल्ट (October 27, 1858 – January 6, 1919)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  101. "Biography of विलियम होवार्ड टाफ्ट". Whitehouse.gov. March 13, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  102. "The Twenty-Seventh राष्ट्रपति: 1909–1913 विलियम होवार्ड टाफ्ट "Reluctant Leader"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  103. "विलियम होवार्ड टाफ्ट – रिपब्लिकन पार्टी – 27th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  104. "विलियम होवार्ड टाफ्ट (September 15, 1857 – March 8, 1930)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  105. "Biography of वुड्रो विल्सन". Whitehouse.gov. March 13, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  106. "The Twenty-Eighth राष्ट्रपति: 1913–1921 वुड्रो विल्सन "Prophet Without Honor"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  107. "वुड्रो विल्सन – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 28th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  108. "वुड्रो विल्सन (December 28, 1856 – February 3, 1924)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  109. "Biography of Warren G. Harding". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  110. "The Twenty-Ninth राष्ट्रपति: 1921–1923 Warren Gamaliel Harding "Prophet Without Honor"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  111. "Warren Harding – रिपब्लिकन पार्टी – 29th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  112. "Warren G. Harding (November 2, 1865 – August 2, 1923)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  113. "Biography of क्याल्भिन कुलिड्ज". Whitehouse.gov. March 13, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  114. "The Thirtieth राष्ट्रपति: 1923–1929 क्याल्भिन कुलिड्ज "The New Englander"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  115. "क्याल्भिन कुलिड्ज – रिपब्लिकन पार्टी – 30th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  116. "क्याल्भिन कुलिड्ज (July 4, 1872 – January 5, 1933)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  117. "Biography of हर्बर्ट हुबर". Whitehouse.gov. March 13, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  118. "The Thirty-First राष्ट्रपति: 1929–1933 Herbert Clark Hoover "The Great Engineer"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  119. "हर्बर्ट हुबर – रिपब्लिकन पार्टी – 31st राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  120. "हर्बर्ट हुबर (August 10, 1874 – October 20, 1964)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  121. "Biography of फ्र्याङ्कलिन डी. रूजबेल्ट". Whitehouse.gov. March 20, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  122. "The Thirty-Second राष्ट्रपति: 1933–1945 फ्र्याङ्कलिन Delano रूजबेल्ट "New Dealer and Global Warrior"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  123. "फ्र्याङ्कलिन डी. रूजबेल्ट – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 32nd राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  124. "फ्र्याङ्कलिन डी. रूजबेल्ट (January 30, 1882 – April 12, 1945)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  125. "Biography of Harry S Truman". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  126. "The Thirty-Third राष्ट्रपति: 1945–1953 ह्यारी एस ट्रुम्यान "The Buck Stopped Here"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  127. "ह्यारी एस ट्रुम्यान – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 33rd राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  128. "ह्यारी एस ट्रुम्यान (May 8, 1884 – December 26, 1972)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  129. "Biography of ड्वीट डी. आइजेनहावर". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  130. "The Thirty-Fourth राष्ट्रपति: 1953–1961 ड्वीट डेभिड आइजेनहावर "I Like Ike"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  131. "ड्वीट डी. आइजेनहावर – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 34th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  132. "ड्वीट डी. आइजेनहावर (October 14, 1890 – March 28, 1969)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  133. "Biography of जोन एफ केनेडी". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  134. "The Thirty-Five राष्ट्रपति: 1961–1963 जोन Fitzgerald Kennedy "Inspiring A Generation"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  135. "जोन एफ केनेडी – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 35th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  136. "जोन एफ केनेडी (May 29, 1917 – November 22, 1963)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  137. "Biography of लिन्डन B. जोन्सन". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  138. "The Thirty-Sixth राष्ट्रपति: 1963–1969 लिन्डन Baines जोन्सन "So Close To Greatness"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  139. "लिन्डन B. जोन्सन – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 36th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  140. "लिन्डन B. जोन्सन (August 27, 1908 – January 22, 1973)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  141. "रिचार्ड M. निक्सन". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  142. "The Thirty-Seventh राष्ट्रपति: 1969–1974 रिचार्ड Milhous निक्सन "The Road to Watergate"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  143. "रिचार्ड निक्सन – रिपब्लिकन पार्टी – 37th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  144. "रिचार्ड M. निक्सन (January 9, 1913 – April 22, 1994)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  145. "Biography of Gerald R. Ford". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  146. "The Thirty-Eighth राष्ट्रपति: 1974–1977 Gerald Rudolph Ford "A Time for Healing"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  147. "जेराल्ड फोर्ड – रिपब्लिकन पार्टी – 38th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  148. "Gerald R. Ford (July 14, 1913 – December 26, 2006)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  149. "Biography of जिम्मी कार्टर". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  150. "The Thirty-Ninth राष्ट्रपति: 1977–1981 जेम्स Earl Carter "Not a Politician"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  151. "जिम्मी कार्टर – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 39th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  152. "जिम्मी कार्टर (October 1, 1924 – )". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  153. "Biography of रोनाल्ड रेगन". Whitehouse.gov. June 25, 2008. Retrieved January 12, 2009. 
  154. "The Fortieth राष्ट्रपति: 1981–1989 Ronald Wilson Reagan "The Great Communicator"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  155. "रोनाल्ड रेगन – रिपब्लिकन पार्टी – 40th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  156. "रोनाल्ड रेगन (February 6, 1911 – June 5, 2004)". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  157. "Biography of जर्ज Herbert Walker Bush". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  158. "The Forty-First राष्ट्रपति: 1989–1993 जर्ज Herbert Walker Bush "The Last Cold Warrior"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  159. "जर्ज एच डब्ल्यू बुस – रिपब्लिकन पार्टी – 41st राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  160. "जर्ज Bush (June 12, 1924 – )". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  161. "Biography of विलियम J. Clinton". Whitehouse.gov. March 12, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  162. "The Forty-Second राष्ट्रपति: 1993–2001 विलियम जेफर्सन Clinton "Prosperity And Turmoil"". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  163. "बिल क्लिन्टन – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 42nd राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  164. "बिल क्लिन्टन (August 19, 1946 – )". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  165. "Biography of राष्ट्रपति जर्ज डब्लु बुस". Whitehouse.gov. February 25, 2007. Retrieved January 12, 2009. 
  166. "The Forty-Third राष्ट्रपति: 2001–present जर्ज Walker Bush". अमेरिकी Heritage. Forbes. Retrieved January 12, 2009. 
  167. "जर्ज डब्लु बुस – रिपब्लिकन पार्टी – 43rd राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  168. "जर्ज डब्ल्यु बुस (July 6, 1946 – )". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 
  169. "राष्ट्रपति बाराक ओबामा". Whitehouse.gov. January 20, 2009. Retrieved January 20 2009.  Unknown parameter |dateformat= ignored (help); Check date values in: |accessdate= (help)
  170. "बाराक ओबामा – डेमोक्र्याटिक पार्टी – 44th राष्ट्रपति – अमेरिकी राष्ट्रपतिs". History. Retrieved January 12 2009.  Check date values in: |accessdate= (help)
  171. "बाराक ओबामा (August 4, 1961 – )". अमेरिकी राष्ट्रपतिs: Life Portrait. C-SPAN. Retrieved January 12, 2009. 

External links[सम्पादन करी]