हिन्दी चलचित्र परिवारसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

भारतीय फिल्म उद्योगमे, फिल्म उद्योगमे भाग लेने परिवारके बहुत सदस्यसभके साझा, आवर्ती विषयवस्तु छि।

इ पृष्ठ उल्लेखनीय वंशसभ आ उनकरसभके प्रसिद्ध सदस्यसभके सूची करिछि।

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

इ/ई[सम्पादन करी]

उ/ऊ[सम्पादन करी]

ए/ऐ[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

अं[सम्पादन करी]

अ:[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

भट्ट परिवार[सम्पादन करी]

  • नानाभाई भट्ट (निर्देशक - महेश, रोबिन, हीना सूरी, मुकेश भट्ट र अन्य चार बच्चाहरूको बुबा)[१]
  • हेमलता भट्ट (नानाभाई भट्टको पत्नी)
  • शिरीन मोहम्मद अली (नानाभाई भट्टको स्वास्नी)[२][३] उनकी बहिनी मेहरबानो मोहम्मद अली (स्क्रिन नाम पूर्णिमा) इमरान हाश्मी को हजुरआमा थिइन्
    • मुकेश भट्ट (नानाभाई भट्ट र शिरीन भट्टको छोरा); निर्माता
      • विशाल भट्ट (निर्देशक, निर्माता - मुकेशको छोरा)
      • साक्षी भट्ट (निर्माता - मुकेशकी छोरी)
    • महेश भट्ट (नानाभाई भट्ट र शिरीन भट्टको छोरा); निर्देशक, लेखक, निर्माता
      • किरण भट्ट महेश भट्टको पत्नी[४]
      • पूजा भट्ट (अभिनेता, निर्माता - महेश भट्टको छोरी)
      • राहुल भट्ट (महेश र किरणको छोरा (एन लोरेन ब्राइट))
    • सोनी रज़दान भट्ट (अभिनेत्री - महेश भट्टको पत्नी)
      • आलिया भट्ट (अभिनेत्री - महेश भट्ट र सोनी रज्दानको छोरी, र इमरान हाश्मी का काका।
      • शाहीन भट्ट (महेश भट्ट र सोनी रज्दानको छोरी)
    • शीला दर्शन (महेश भट्ट, मुकेश भट्ट र रबिन भट्टको बहिनी)[५]
      • धर्मेश दर्शन (शीला दर्शनका छोरा, महेश भट्टका भतिजा) निर्देशक
      • सुनील दर्शन (महेश भट्टको भतिजा शीला दर्शनका छोरा) फिल्म निर्माता
    • हीना सूरी (महेश भट्ट, मुकेश भट्ट र रबिन भट्टको बहिनी)
  • पूर्णिमा मोहम्मद अली, शिरीन मोहम्मद अलीको बहिनी
    • अन्वर हाश्मी - पूर्णिमाको छोरा
      • इमरान हाश्मी (अभिनेता - अन्वर हाशमीका छोरा), महेश भट्टको भतिजा र मुकेश भट्ट, पूजाका दोस्रो चचेरे भाई, राहुल, आलिया भट्ट उनीहरूको बुवाआमाको पक्षमा

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

[सम्पादन करी]

क्ष[सम्पादन करी]

त्र[सम्पादन करी]

ज्ञ[सम्पादन करी]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "Pooja Bhatt Biography", IMDb.com, अभिगमन तिथि २०१५-०८-२८ 
  2. https://www.youlinmagazine.com, Youlin Magazine, "The Enigma of Mahesh Bhatt - Dr Dushka H Saiyid - Youlin Magazine", www.youlinmagazine.com 
  3. "The Saraansh of Mahesh Bhatt's life", The Times of India, १८ जनवरी २००३, अभिगमन तिथि २७ अक्टुबर २०१८ 
  4. "Women Behind The Controversial Love Life Of Mahesh Bhatt Unveiled", BollywoodShaadis 
  5. Iyer, Sanyukta, "Dharmesh Darshan: I'm a complete misfit", Mumbai Mirror, अभिगमन तिथि २ मई २०१९