२०१८ कऽ बलिउड चलचित्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

आकृति:Bollywood films

ई २०१८ मे प्रदर्शित भेल बलिउड (भारतीय हिन्दी-भाषा) चलचित्रसभक सूची छी ।[१]

बक्स अफिस कलेक्शन[सम्पादन करी]

विश्वव्यापी बक्स अफिस सकल राजस्व द्वारा २०१८ मे सबसँ ज्यादा कमाई करै वाला बलिउड चलचित्रसभ ई प्रकार छी ।

Highest worldwide gross of 2018
Rank Title Production Company Distributor Worldwide Gross Ref.
1 Sanju Vinod Chopra Films
Rajkumar Hirani Films
Fox Star Studios
20th Century Fox
५८६.८५ करोड (युएस$८८.५९ मिलियन) [२]
2 Padmaavat Viacom 18 Motion Pictures
Bhansali Productions
Viacom 18 Motion Pictures
Paramount Pictures
५८५.८७ करोड (युएस$८८.४५ मिलियन) [lower-alpha १]
3 Andhadhun Viacom 18 Motion Pictures ४५६.८९ करोड (युएस$६८.९७ मिलियन) [५]
4 Simmba Reliance Entertainment ४००.१९ करोड (युएस$६०.४२ मिलियन) [६]
5 Thugs of Hindostan Yash Raj Films Yash Raj Films ३३५ करोड (युएस$५०.५७ मिलियन) [७]
6 Race 3 ३०३ करोड (युएस$४५.७४ मिलियन) [८]
7 Baaghi 2 Nadiadwala Grandson Entertainment Fox Star Studios २५५.८५ करोड (युएस$३८.६२ मिलियन) [९][१०]
8 Hichki Yash Raj Films Yash Raj Films २३९.७९ करोड (युएस$३६.२ मिलियन) [११][१२]
9 Badhaai Ho
  • Junglee Pictures
  • Chrome Pictures
AA Films २२१.४४ करोड (युएस$३३.४३ मिलियन) [१३]
10 Pad Man २०७.७३ करोड (युएस$३१.३६ मिलियन) [lower-alpha २]

एहो सभ देखी[सम्पादन करी]

टिप्पणीसभ[सम्पादन करी]

  1. Padmaavat worldwide gross: ₹५८५.८७ (युएस$)
    • India: ₹३८७.३१ (युएस$)[३][४]
    • Overseas: ₹१९८.५६ (युएस$)[३]
  2. Pad Man worldwide gross:

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "Hindi Movie Releases in 2018", BookMyShow 
  2. "Sanju Box Office Collection till Now", Bollywood Hungama, अभिगमन तिथि १२ नवम्बर २०१८ 
  3. ३.० ३.१ "Box Office: Padmaavat grosses Rs. 400 cr. at the worldwide box office. India", Bollywood Hungama, अभिगमन तिथि ७ फरबरी २०१८ 
  4. "Yearly Average Rates (63.665 INR per USD)", OFX, अभिगमन तिथि ३ फरबरी २०१८ 
  5. "Andhadhun Box Office Collection", Bollywood Hungama, अभिगमन तिथि ४ मई २०१९ 
  6. "Simmba Box Office Collection till Now", Bollywood Hungama, अभिगमन तिथि ६ मार्च २०१९ 
  7. "Zero, Race 3 and Thugs of Hindostan: Presenting the Khans’ box-office report of 2018" (en-INमे). The Indian Express. 31 December 2018. https://indianexpress.com/article/entertainment/bollywood/box-office-collection/zero-thugs-of-hindostan-race-3-presenting-khans-box-office-report-of-2018-5516678/. 
  8. "Race 3 Goes Past 303 crore Worldwide", Box Office India, अभिगमन तिथि २८ जुलाई २०१८ 
  9. "Baaghi 2 Box Office Collection", Bollywood Hungama, अभिगमन तिथि १ अप्रैल २०१९ 
  10. "Top Overseas Grossers 2018", Box Office India, अभिगमन तिथि १ अप्रैल २०१९ 
  11. "Box Office: Worldwide collections and day wise break up of Hichki", Bollywood Hungama, अभिगमन तिथि १७ मई २०१८ 
  12. Adarsh, Taran (९ नवम्बर २०१८), "Taran Adarsh on Twitter", Twitter 
  13. "Badhaai Ho: Box Office", Bollywood Hungama, अभिगमन तिथि १० दिसम्बर २०१८ 
  14. १४.० १४.१ "Pad Man Box Office Collection till Now- Bollywood Hungama", Bollywood Hungama, अभिगमन तिथि ३१ दिसम्बर २०१८ 
  15. "China box office: Pad Man collects USD 0.14 million on Day 14; closes business in China at Rs. 66.91 cr". Bollywood Hungama. 29 December 2018. http://www.bollywoodhungama.com/news/box-office-special-features/china-box-office-pad-man-collects-usd-0-14-million-day-14-closes-business-china-rs-66-91-cr/. 
  16. Adarsh, Taran [taran_adarsh] (२१ जनवरी २०१९), "#PadMan gains momentum over the weekend in #Japan... Currently running in Week 7... 23 locations this week [18 locations last week]... Fri ¥ 336,500 Sat ¥ 823,900 Sun ¥ 860,200 Total till 20 Jan 2019: ¥ 73,576,400 [₹ 4.80 cr] @comScore" (Tweet) – Twitterद्वारा