इन्डोनेसियाक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ तकमे इन्डोनेसियाक ८ टा सम्पदाके संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक संगठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१][२]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल गेल इन्डोनेसियाली सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल गेल नाम
क्षेत्र: इन्डोनेसियाक इलाक तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे सामेल भेल वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकर)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
बोरोबुदुर मन्दिर परिसरसभ A terraced pyramid like structure with a stupa on top. मगेलाङ रिजेन्सी, केन्द्रीय जाभा
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i), (ii), (vi)
१९९१ ५९२[३]
बाली प्रान्तक सांस्कृतिक परिदृश्य Rice terrace at entrance to Gunung Kawi temple demonstrate the traditional Subak irrigation system, Tampaksiring, Bali. बाली
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii), (iii), (v), (vi)
7004195200000000000१९,५२० (४८,२००) २०१२ ११९४[४]
कोमोदो राष्ट्रिय निकुञ्ज Waran lying on its belly in a dry grass area. पूर्व नुसा टेङ्गगरा
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (x)
7005219322000000000२,१९,३२२ (५,४१,९६०) १९९१ ६०९[५]
लोरेन्ज राष्ट्रिय निकुञ्ज A rocky mountain ridge. पपुवा
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (ix), (x)
7006235000000000000२३,५०,००० (५८,००,०००) १९९९ ९५५[६]
प्रम्बनन मन्दिर परिसरसभ Symmetrically arranged stone buildings. The steep roofs are decorated with a large number of small stupas. केन्द्रीय जाभा
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i), (iv)
१९९१ ६४२[७]
सङ्गिरण प्रारम्भिक मानव क्षेत्र Upper part of a petrified skull including some teeth. केन्द्रीय जाभा
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii), (vi)
7003560000000000000५,६०० (१४,०००) १९९६ ५९३[८]
सुमात्राक उष्णप्रदेशीय वर्षावन धरोहर सुमात्रा,
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (ix), (x)
7006259512400000000२५,९५,१२४ (६४,१२,६९०) २००४ सन् २०११ सँ एहि सम्पदाके खतरापूर्ण घोषित कएल गेल अछि । ११६७[९][१०]
उजुङ कुलोन राष्ट्रिय निकुञ्ज Rocky ground within a tropical forest. बनटेनलमपुङ
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (x)
7004785250000000000७८,५२५ (१,९४,०४०) १९९१ ६०८[११]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Indonesia", UNESCO, अभिगमन तिथि १ जुलाई २०१२ 
  2. "Composition of macro geographical (continental) regions, geographical sub-regions, and selected economic and other groupings", Geographical region and composition of each region, United Nations Statistics Division, २०१०, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 
  3. "Borobudur Temple Compounds", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  4. "Cultural Landscape of Bali Province", UNESCO, अभिगमन तिथि १ जुलाई २०१२ 
  5. "Komodo National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  6. "Lorentz National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  7. "Prambanan Temple Compounds", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  8. "Sangiran Early Man Site", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  9. "Tropical Rainforest Heritage of Sumatra", UNESCO, अभिगमन तिथि २५ जून २०११ 
  10. "Danger listing for Indonesia's Tropical Rainforest Heritage of Sumatra", UNESCO, अभिगमन तिथि २६ जुलाई २०११ 
  11. "Ujung Kulon National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 

बाह्य जडीसभ[सम्पादन करी]


एहो सभ देखी[सम्पादन करी]