भारतक राज्य सभाक वर्तमान सदस्यसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

राज्य सभाक वर्तमान सदस्यसभक सूची मे भारतीय विधायिकाक राज्य सभाक सांसदक सूची छी ।[१] (अद्यतन-९जुलाई २०१६)

सम्पूर्ण सूची[सम्पादन करी]

क्रम सङ्ख्या नाम
1 श्री अब्दुल वहाब
2 श्री आनन्द शर्मा
3 श्री अशोक सिद्धार्थ
4 श्री हरिवंश
5 श्रीमती कानीमोझी
6 डा. कर्ण सिंह
7 डा. महेन्द्र प्रसाद
8 कुमारी सुश्री मायावती
9 श्री मुकुट मिथि
10 श्रीमती निर्मला सीतारमन
11 श्री राजाराम
12 श्री रंगासायी रामाकृष्णा
13 सुश्री रेखा
14 श्री संजीव कुमार
15 श्रीमती शशिकला पुष्पा
16 कुमारी शैलजा
17 श्री शिव प्रताप
18 श्री सुरेश गोपी
19 डा. तज़ीन फातमा
20 श्रीमती विजिला सत्यानंत
21 श्री ए. नवनीतकृष्णन
22 श्री ए. विजयकुमार
23 श्री ए.के. सेल्वाराज
24 श्री ए. के. अन्तोनी
25 श्री ए.यू. सिंह दिव
26 श्री ए. वी. स्वामी
27 हाजी अब्दुल सलाम
28 डा. अभिषेक मनु ‍सिंघवी
29 श्री अहमद हसन
30 श्री अहमद पटेल
31 श्री अजय संचेती
32 श्री अली अनवर अंसारी
33 श्री आलोक तिवारी
34 श्री अमर सिंह
35 श्री अमर शंकर साबले
36 श्रीमती अम्बिका सोनी
37 श्री आनंद भास्कर रापोलू
38 श्री अनिल देसाई
39 डा. अनिल कुमार साहनी
40 श्री अनिल माधव दवे
41 सुश्री अनु आगा
42 श्री अनुभव मोहंती
43 श्री अरुण जेटली
44 श्री बी. के. हरिप्रसाद
45 श्री बलविंदर सिंह भुंडर
46 श्री बसावाराज पाटिल
47 श्री बशिष्ठ नारायण सिंह
48 श्री बेनी प्रसाद वर्मा
49 श्री भुवनेश्वर कालिता
50 श्री भुपेन्द्र यादव
51 डा. भूषण लाल जांगडे
52 श्री बीरेन्द्र सिंह
53 श्री विष्णु चरण दास
54 श्री बिश्वजीत दैमारी
55 श्री सी. एम. रमेश
56 श्री सी. पी. नारायणन
57 डा. सी.पी. ठाकुर
58 डा. चन्द्रपाल सिंह यादव
59 श्री छाया वर्मा
60 श्री चुनीभाई कानजीभाई गोहेल
61 श्री डी. बंदोपाध्‍याय
62 श्री डी. राजा
63 श्री डी. कुपेन्द्र रेड्डी
64 श्री डी. पी. त्रिपाठी
65 श्री दर्शन सिंह यादव
66 श्री देरेक ओब्राईन
67 श्री देवेंदर गौड टी.
68 श्री धर्मपुरी श्रीनिवास
69 श्री धर्मेंद्र प्रधान
70 श्री दिग्विजय सिंह
71 श्री दिलीप कुमार‍ तिर्की
72 श्री दिलीपभाई पंडया
73 सुश्री दोला सेन
74 श्री गरिकपति मोहन राव
75 श्री गुलाम नबी आज़ाद
76 श्री गोपाल नारायण सिंह
77 श्री हर्षवर्धन सिंह डूंगरपुर
78 श्री हिशे लाचुंगपा
79 श्री हुसैन दलवई
80 श्री जगत प्रकाश नड्डा
81 श्री जयराम रमेश
82 श्री जनार्दन द्विवेदी
83 श्री जावेद अली खान
84 श्रीमती जया बच्चन
85 श्रीमती झरना दास बैद्य
86 प्रो. जोगेन चौधरी
87 श्री जॉय अब्राहम
88 डा. के. चिरंजीवी
89 श्री के. पारासरन
90 श्री के. सोमप्रसाद
91 डा. के. केशव राव
92 श्री के. आर. अर्जुनन
93 श्री के.रहमान खान
94 श्री के.जी. केन्ये
95 श्री के.के. रागेश
96 श्री के.टी.एस. तुलसी
97 डा. के. वी. पी. रामचन्‍द्र राव
98 श्रीमती कहकशां परवीन
99 डा. कनवर दीप सिंह
100 श्री कपिल सिब्बल
101 श्री किरनमय नन्दा
102 श्री कुणाल कुमार घोष
103 श्री लक्ष्मीकांत राव वोदीतेला
104 श्री लाल सिंह वड़ोदिया
105 श्री मोबाशर जावेद अकबर
106 श्री एम. वेंकैया नायडु
107 श्रीमती एस.सी. मेरी कॉम
108 श्री एम.पी. वीरेन्द्र कुमार
109 प्रो. एम.वी. राजीव गौडा
110 श्री मधुसूदन मिस्त्री
111 श्री महेन्द्र सिंह माहरा
112 श्री महेश पोद्दार
113 श्री माजीद मेमन
114 डा. मनमोहन सिंह
115 श्री मनोहर पर्रिकर
116 श्री मनसुख एल. मांडविया
117 श्री मो. नदीमुल हक
118 श्री मेघराज जैन
119 श्रीमती मीसा भारती
120 श्री मिथुन चक्रवर्ती
121 मीर मोहम्मद फ़ैयाज
122 श्री मोहम्मद अली खान
123 श्री मोती लाल वोरा
124 श्री मुख्तार अब्बास नक़वी
125 श्री मुकुल रॉय
126 श्री मुनक़ाद अली
127 चौघरी मुनव्वर सलीम
128 श्री एन. गोकुलकृष्णन
129 डा. नजमा ए. हेपतुल्ला
130 श्री नारायण लाल पंचारिया
131 श्री नरेन्द्र बुढानिया
132 डा. नरेन्द्र जाधव
133 श्री नरेन्द्र कुमार स्वैन
134 श्री नरेश अग्रवाल
135 श्री नरेश गुजराल
136 श्री नवजोत सिंह सिद्धू
137 श्री नज़ीर अहमद लवाय
138 श्री नीरज शेखर
139 श्री नेक्कांति भास्कर राव
140 श्री ओम प्रकाश माथुर
141 श्री ऑस्कर फर्नांडिस
142 श्री पि. भट्टाचार्य
143 श्री पी चिदंबरम
144 प्रो. पी. जे. कुरियन
145 श्री पी.एल. पुनिया
146 श्री पलवई गोवर्धन रेड्डी
147 श्री परिमल नथवानी
148 श्री परषोत्तम रूपाला
149 श्री प्रताप सिंह बाजवा
150 श्री परवेज़ हाशमी
151 श्री पीयूष गोयल
152 डा. प्रभाकर कोरे
153 श्री प्रभात झा
154 श्री प्रदीप टम्टा
155 डा. प्रदीप कुमार बालमुचू
156 श्री प्रफुल्ल पटेल
157 श्री प्रकाश जावडेकर
158 श्री प्रमोद तिवारी
159 श्री प्रसन्न आचार्य
160 श्री प्रेम चन्द गुप्ता
161 डा. आर. लक्ष्मणन
162 श्री आर. वैद्यलिंगम
163 श्री आर.के. सिन्हा
164 श्री आर.एस. भारती
165 श्री राज बब्बर
166 श्रीमती रजनी पाटिल
167 श्री राजीव चन्द्रशेखर
168 श्री राजीव शुक्ल
169 श्री राजकुमार धूत
170 श्री राम जेठमलानी
171 प्रो. राम गोपाल यादव
172 श्री राम कुमार कश्यप
173 श्री राम नारायण डूडी
174 श्री राम नाथ ठाकुर
175 श्री राम विचार नेताम
176 श्री राममूर्ति के. सी.
177 श्री रामचन्द्र प्रसाद सिंह
178 श्री रामदास अठावले
179 श्री रामकुमार वर्मा
180 श्रीमती रानी नाराह
181 श्री रंजिब बिस्वाल
182 श्री रणविजय सिंह जूदेव
183 श्री रवि प्रकाश वर्मा
184 श्री रवि शंकर प्रसाद
185 श्रीमती रेणुका चौधरी
186 श्री रेवती रमण सिंह
187 श्री रिपुन बोरा
188 श्री रीताब्रता बनर्जी
189 श्री रोनाल्ड सपा लाउ
190 श्री एस. मुत्तुकरुप्पन
191 श्री एस.आर. बालासुब्रमण्यम
192 श्री सचिन रमेश तेंदुलकर
193 श्री संभाजी शाहू छत्रपति
194 श्री संजय राउत
195 श्री संजय सेठ
196 डा. संजय सिंह
197 श्री संजय दत्तात्रय काकडे
198 श्री सन्तियुस कुजूर
199 श्रीमती सरोजिनी हेम्ब्रम
200 श्री सतीश चन्द्र मिश्रा
201 डा. सत्यनारायण जटिया
202 श्री सत्यव्रत चतुर्वेदी
203 श्री शादी लाल बत्रा
204 शम्भुप्रसादजी तुंदिया
205 श्री शमशेर सिंह ढुलो
206 श्री शमशेर सिंह मन्हास
207 श्री शंकरभाई एन. वेगड़
208 श्री शान्ताराम नायक
209 श्री शरद पवार
210 श्री शरद यादव
211 श्री श्वेत मलिक
212 श्री सीताराम येचुरी
213 श्रीमती स्‍मृति ज़ूबिन इरानी
214 डा. सुब्रमण्यम स्वामी
215 सरदार सुखदेव सिंह ढिंडसा
216 श्री सुखेन्‍दु शेखर राय
217 सुखराम सिंह
218 सुरेंद्र सिंह नागर
219 श्री सुरेश प्रभु
220 श्री स्वपन दासगुप्ता
221 श्री टी. रतिनावेल
222 डा. टी. सुब्बारामी रेड्डी
223 श्री टी.जी. वेंकटेश
224 श्री टी. के. रंगराजन
225 श्री टी.के.एस. एलंगोवन
226 श्री तपन कुमार सेन
227 श्री थावर चन्द गहलोत
228 श्रीमती तोटा सीताराम लक्ष्मी
229 श्री तिरुची शिवा
230 डा. वी. मैत्रेयन
231 श्री वेणुमबका विजय साई रेड्डी
232 श्रीमती वंदना चव्हाण
233 श्री वायालार रवि
234 श्री वीर सिंह
235 श्री विजय गोयल
236 श्री विकास हरिभाऊ महात्मे
237 श्री विनय कटियार
238 श्री विनय प्रभाकर सहस्रबुद्धे
239 श्रीमती विप्लव ठाकुर
240 श्री विशम्भर प्रसाद निषाद
241 श्री विवेक गुप्ता
242 श्री विवेककृष्ण तन्खा
243 श्रीमती वानसुक साइम
244 श्री वाई. एस. चौधरी

सन्दर्भ सूची[सम्पादन करी]

  1. "ALPHABETICAL LIST OF THE MEMBERS OF THE RAJYA SABHA", राज्यसभा, अभिगमन तिथि ९ जुलाई २०१६