जनसङ्ख्या अनुसार देश तथा शासित क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
सन् २०१९ धरि जनसंख्याक आधारित विश्वक मानचित्र (गाढ़ रङ्ग सँ अधिक जनसंख्या केँ प्रदर्शित करैत अछि)।

ई जनसंख्या अनुसार देश तथा केन्द्र-शासित क्षेत्र सभक सूची थीक । अहि मे अंत:स्वशाषी राज्य, बसोबास भेल शासित क्षेत्र आ' किछु स्थिति मे, सार्वभौम राष्ट्र सभक शासित क्षेत्र सभ केँ देश सभ समाविष्ट अछि । एहि सूची मे संयुक्त अधिराज्यकेँ एकल देशक रूप मे सम्मिलित कयल गेल अछि तँ नेदरल्यान्ड द्वारा शासित देश सभ केँ भिन्न मानल गेल अछि। एकरा अतिरिक्त, ई सूची मे आइएसओ ३१६६-१ मे सम्मिलित नहि कयल गेल सीमित पहिचान भेल निश्चित राज्यसभ समाहित अछि। अहि सूची मे विश्वक औसत जनसंख्याक बड़ोबरि मे प्रत्येक देशक जनसंख्या प्रतिशत द्वारा जनाओल गेल अछि । संयुक्त राष्ट्रसङ्घ केरि अनुमानक अनुसार एखन विश्वक कुल जनसंख्या ७.८७ अरब अछि।

जनसङ्ख्या अनुसार सार्वभौम राज्य आ शासित क्षेत्रसभ[सम्पादन करी]

पुनश्च: संयुक्त राष्ट्र सङ्घक १९३ सदस्य राष्ट्रसभ आ दू टा पर्यवेक्षक राष्ट्रसभ संयुक्त राष्ट्रसङ्घक साधारण सभामे सङ्ख्या दर्जा देल गेल अछि। सार्वभौम राज्यसभक भाग भेल आश्रित क्षेत्रसभ आ शासित देशसभकेँ तीरछा करि देखाएल गेल अछि तँ सङ्ख्याक दर्जा नै देल गेल अछि। एकर बाहेक, सीमित मान्यता भेल सार्वभौम राष्ट्रसभक सङ्ख्या दर्जा नै देल गेल अछि।

क्रम राष्ट्र
(या शासित क्षेत्र)
जनसङ्ख्या विश्व % तिथि स्रोत
(आधिकारिक या संयुक्त राष्ट्र)
 चीन[lower-alpha १] १,४२,३९,११,८०० १८‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[१]
2  भारत[lower-alpha २] १,४२,१२,०७,३२१ १८‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[२]
3  संयुक्त राज्य अमेरिका[lower-alpha ३] ३३,७८,७६,६२७ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[३]
4  इन्डोनेसिया २७,१३,५०,००० ‏% ३१ दिसम्बर २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४]
5  पाकिस्तान[lower-alpha ४] २३,००,८३,९९८ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
6  ब्राजिल २१,७९,८७,१०४ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[६]
7  नाइजेरिया २१,१४,०१,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
8  बङ्गलादेश १७,६८,५०,३०२ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[७]
9  रसिया[lower-alpha ५] १४,६१,७१,०१५ ‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८]
10  मेक्सिको १२,६०,१४,०२४ ‏% २ मार्च २०२० 2020 census result[९]
11  जापान १२,५४,१०,००० ‏% १ अप्रैल २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१०]
12  इथियोपिया ११,७८,७६,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
13  फिलिपिन्स ११,५०,२९,२५१ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[११]
14  इजिप्ट १०,६३,४५,५९२ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[१२]
15  भियतनाम ९,७५,८०,००० ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३]
16  प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कंगो ९,२३,७८,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
17  इरान ८,७४,४२,४६१ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[१४]
18  टर्की ८,३६,१४,३६२ ‏% ३१ दिसम्बर २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५]
19  जर्मनी ८,३१,९०,५५६ ‏% ३० सितम्बर २०२० National quarterly estimate[१६]
20  फ्रान्स[lower-alpha ६] ६,७४,०६,००० ‏% १ अप्रैल २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१७]
21  संयुक्त अधिराज्य[lower-alpha ७] ६,६७,९६,८०७ ‏% ३० जुन २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१८]
22  थाइल्याण्ड ६,७०,७२,५६७ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[१९]
23  दक्षिण अफ्रिका ५,९६,२२,३५० ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२०]
24  तन्जानिया[lower-alpha ८] ५,९४,४१,९८८ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२१]
25  इटाली ५,९२,२६,५३९ ‏% ३१ जनवरी २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[२२]
26  म्यानमार ५,५२,९४,९७९ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२३]
27  दक्षिण कोरिया ५,१७,०२,१०० ‏% १ अप्रैल २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[२४]
28  कोलम्बिया ५,१०,४९,४९८ ‏% ३० जुन २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२५]
29  केन्या ४,७५,६४,२९६ ‏% ३१ अगस्त २०१९ 2019 census result[२६]
30  स्पेन ४,७३,५१,५६७ ‏% १ जुलाई २०२० National semi-annual estimate[२७]
31  अर्जेन्टिना ४,५८,०८,७४७ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२८]
32  अल्जेरिया ४,४७,००,००० ‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२९]
33  सुडान ४,६३,६४,०८५ ‏% १८ मई २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[३०]
34  युगान्डा ४,२८,८५,९०० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[३१]
35  युक्रेन[lower-alpha ९] ४,१५,२७,२०५ ‏% १ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[३२]
36  इराक ४,११,९०,७०० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[३३]
37  क्यानाडा ३,९७,२१,१४० ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[३४]
38  पोल्यान्ड ३,८२,३०,००० ‏% २८ फरबरी २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[३५]
39  मोरक्को[lower-alpha १०] ३,७३,०९,९०३ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[३६]
40  उज्बेकिस्तान ३,६९,०५,४०२ ‏% १८ मई २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[३७]
41  साउदी अरब ३,४२,१८,१६९ ‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[३८]
42  पेरु ३,३०,३५,३०४ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[३९]
43  अफगानिस्तान ३,२८,९०,१७१ ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४०]
44  मलेसिया ३,३१,८१,५९० ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[४१]
45  अंगोला ३,२०,९७,६७१ ‏% ३० जुन २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४२]
46  घाना ३,०९,५५,२०२ ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४३]
47  मोजाम्बिक ३,०८,३२,२४४ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४४]
48  यमन ३,०४,९१,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
49  नेपाल ३,०३,७८,०५५ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४५]
50  भेनेजुएला २,८७,०५,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
51  Ivory Coast २,७०,८७,७३२ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४६]
52 Template:Country data MDG [[आकृति:Country data MDG|आकृति:Country data MDG]] २,६९,२३,३५३ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४७]
53  अस्ट्रेलिया २,६४,०२,१७६ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[४८]
54  [[आकृति:Country data PRK|आकृति:Country data PRK]] २,५६,६०,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४९]
55  क्यामेरून २,४३,४८,२५१ ‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५०]
56 Template:Country data NER [[आकृति:Country data NER|आकृति:Country data NER]] २,४१,१२,७५३ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५१]
 गणतन्त्र चीन[lower-alpha ११] २,३५,२५,६२३ ‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[५२]
57 Template:Country data LKA [[आकृति:Country data LKA|आकृति:Country data LKA]] २,१९,१९,००० ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५३]
58  बुर्किना फासो २,१५,१०,१८१ ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५४]
59  [[आकृति:Country data MLI|आकृति:Country data MLI]] २,०८,५६,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५५]
60  चिली १,९६,७८,३६३ ‏% ३० जुन २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५६]
61 Template:Country data ROU [[आकृति:Country data ROU|आकृति:Country data ROU]] १,९३,१७,९८४ ‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५७]
62  कजाख्स्तान १,९६,०२,७८४ ‏% १८ मई २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[५८]
63 Template:Country data MWI [[आकृति:Country data MWI|आकृति:Country data MWI]] १,८८,९८,४४१ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५९]
64 Template:Country data ZMB [[आकृति:Country data ZMB|आकृति:Country data ZMB]] १,८४,००,५५६ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६०]
65 Template:Country data SYR [[आकृति:Country data SYR|आकृति:Country data SYR]] १,८२,७६,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
66  [[आकृति:Country data ECU|आकृति:Country data ECU]] १,८४,७५,४५६ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[६१]
67  [[आकृति:Country data NLD|आकृति:Country data NLD]][lower-alpha १२] १,७९,७८,४८१ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[६२]
68 Template:Country data SEN सेनेगल १,७२,२३,४९७ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६३]
69 Template:Country data GTM [[आकृति:Country data GTM|आकृति:Country data GTM]] १,७१,०९,७४६ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६४]
70  चाड १,६८,१८,३९१ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६५]
71 Template:Country data SOM [[आकृति:Country data SOM|आकृति:Country data SOM]][lower-alpha १३] १,६३,६०,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
72 Template:Country data ZWE [[आकृति:Country data ZWE|आकृति:Country data ZWE]] १,५७,९०,७१६ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६६]
73  कम्बोडिया १,५५,५२,२११ ‏% ३ मार्च २०१९ 2019 census result[६७]
74 Template:Country data SSD [[आकृति:Country data SSD|आकृति:Country data SSD]] १,३२,४९,९२४ ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६८]
75  [[आकृति:Country data RWA|आकृति:Country data RWA]] १,२९,५५,७६८ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६९]
76 Template:Country data GIN [[आकृति:Country data GIN|आकृति:Country data GIN]] १,२९,०७,३९५ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७०]
77  बुरुन्डी १,२५,७४,५७१ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७१]
78  Benin १,२५,०६,३४७ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७२]
79  बोलिभिया १,१७,९७,२५७ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७३]
80 Template:Country data TUN ट्युनिसिया १,१७,४६,६९५ ‏% १ जुलाई २०२० National semi-annual estimate[७४]
81 Template:Country data HTI [[आकृति:Country data HTI|आकृति:Country data HTI]] १,१७,४३,०१७ ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७५]
82  बेल्जियम १,१५,६०,२२० ‏% १ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[७६]
83  क्युबा १,११,९३,४७० ‏% ३१ दिसम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७७]
84  जोर्डन १,१७,४०,४६४ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[७८]
85 Template:Country data GRC [[आकृति:Country data GRC|आकृति:Country data GRC]] १,०७,१८,५६५ ‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७९]
86  चेक गणतन्त्र १,०७,०१,७७७ ‏% ३१ दिसम्बर २०२० National quarterly estimate[८०]
87 Template:Country data DOM [[आकृति:Country data DOM|आकृति:Country data DOM]] १,०५,३५,५३५ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८१]
88  स्विडेन १,०३,८९,८०६ ‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[८२]
89  [[आकृति:Country data PRT|आकृति:Country data PRT]] १,०२,९५,९०९ ‏% ३१ दिसम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८३]
90  अजरबैजान १,०१,२२,१४८ ‏% १ फरबरी २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[८४]
91  हंगेरी ९७,३०,००० ‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८५]
92 Template:Country data ARE [[आकृति:Country data ARE|आकृति:Country data ARE]] ९५,०३,७३८ ‏% ३१ दिसम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८६]
93 Template:Country data HND [[आकृति:Country data HND|आकृति:Country data HND]] ९४,५०,७११ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८७]
94  [[आकृति:Country data BLR|आकृति:Country data BLR]] ९३,४९,६४५ ‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८८]
95  [[आकृति:Country data ISR|आकृति:Country data ISR]] ९८,२१,२५२ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[८९]
96  [[आकृति:Country data TJK|आकृति:Country data TJK]] ९३,१३,८०० ‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९०]
97  पपुवा न्युगिनी ९१,२२,९९४ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
98  अस्ट्रिया ८९,३३,३४६ ‏% १ जनवरी २०२१ National quarterly estimate[९२]
99  [[आकृति:Country data CHE|आकृति:Country data CHE]] ८६,६७,१०० ‏% ३१ दिसम्बर २०२० National quarterly estimate[९३]
100  [[आकृति:Country data SLE|आकृति:Country data SLE]] ८२,९७,८८२ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९४]
101 Template:Country data TGO [[आकृति:Country data TGO|आकृति:Country data TGO]] ७८,८६,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९५]
 हङकङ ७४,७४,२०० ‏% ३१ दिसम्बर २०२० National semi-annual estimate[९६]
102  पाराग्वे ७३,५३,०३८ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९७]
103  [[आकृति:Country data LAO|आकृति:Country data LAO]] ७३,३७,७८३ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९८]
104 Template:Country data LBY [[आकृति:Country data LBY|आकृति:Country data LBY]] ६९,५९,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
105  सर्बिया[lower-alpha १४] ६९,२६,७०५ ‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९९]
106  बुल्गेरिया ६९,१६,५४८ ‏% ३१ दिसम्बर २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१००]
107 Template:Country data SLV [[आकृति:Country data SLV|आकृति:Country data SLV]] ६८,२५,९३५ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१०१]
108  [[आकृति:Country data LBN|आकृति:Country data LBN]] ६७,६९,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
109  [[आकृति:Country data KGZ|आकृति:Country data KGZ]] ६६,५३,६०० ‏% १ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१०२]
110 Template:Country data NIC [[आकृति:Country data NIC|आकृति:Country data NIC]] ६५,९५,६७४ ‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१०३]
111  [[आकृति:Country data TKM|आकृति:Country data TKM]] ६१,१८,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
112  Denmark[lower-alpha १५] ५८,४३,३४७ ‏% १ अप्रैल २०२१ National quarterly estimate[१०४]
113  [[आकृति:Country data SGP|आकृति:Country data SGP]] ५६,८५,८०७ ‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१०५]
114  Congo ५६,५७,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
115  मध्य अफ्रिकी गणतन्त्र ५६,३३,४१२ ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१०६]
116 Template:Country data FIN [[आकृति:Country data FIN|आकृति:Country data FIN]][lower-alpha १६] ५५,०६,९१५ ‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१०७]
117  स्लोभाकिया ५४,५९,७८१ ‏% ३१ दिसम्बर २०२० National quarterly estimate[१०८]
118  [[आकृति:Country data NOR|आकृति:Country data NOR]] ५३,९१,३६९ ‏% १ जनवरी २०२१ National quarterly estimate[१०९]
119  PSE ५२,२७,१९३ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११०]
120  कोस्टारिका ५१,६३,०३८ ‏% ३० जुन २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१११]
121  न्युजिल्यान्ड ५२,५८,५०२ ‏% १८ मई, २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[११२]
122 Template:Country data IRL [[आकृति:Country data IRL|आकृति:Country data IRL]] ४९,७७,४०० ‏% १ अप्रैल २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११३]
123 Template:Country data LBR [[आकृति:Country data LBR|आकृति:Country data LBR]] ४६,६१,०१० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११४]
124 Template:Country data OMN [[आकृति:Country data OMN|आकृति:Country data OMN]] ४५,०७,३२३ ‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[११५]
125 Template:Country data KWT [[आकृति:Country data KWT|आकृति:Country data KWT]] ४४,६४,५२१ ‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११६]
126 Template:Country data PAN पानामा ४२,७८,५०० ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११७]
127 Template:Country data MRT [[आकृति:Country data MRT|आकृति:Country data MRT]] ४२,७१,१९७ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११८]
128  [[आकृति:Country data HRV|आकृति:Country data HRV]] ४०,४७,२०० ‏% ३० जुन २०२० National semi-annual estimate[११९]
129 Template:Country data GEO [[आकृति:Country data GEO|आकृति:Country data GEO]][lower-alpha १७] ३७,२८,५७३ ‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१२०]
130 Template:Country data ERI [[आकृति:Country data ERI|आकृति:Country data ERI]] ३६,०१,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
131 Template:Country data URY [[आकृति:Country data URY|आकृति:Country data URY]] ३५,५४,९१५ ‏% ३० जुन २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१२१]
132 Template:Country data MNG [[आकृति:Country data MNG|आकृति:Country data MNG]] ३५,५७,५८८ ‏% १८ मई २०२४ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या घड़ी[१२२]
133  बोस्निया र हर्जगोभिना ३३,३२,५९३ ‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१२३][१२४]
 प्युर्तो रिको (US) ३२,८५,८७४ ‏% १ अप्रैल २०२० 2020 census result[१२५]
134  आर्मेनिया २९,६३,३०० ‏% ३१ दिसम्बर २०२० National quarterly estimate[१२६]
135  [[आकृति:Country data ALB|आकृति:Country data ALB]] २८,४५,९५५ ‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१२७]
136 Template:Country data LTU [[आकृति:Country data LTU|आकृति:Country data LTU]] २७,८७,६५८ ‏% १ अप्रैल २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१२८]
137 Template:Country data JAM [[आकृति:Country data JAM|आकृति:Country data JAM]] २७,३४,०९३ ‏% ३१ दिसम्बर २०१९ National semi-annual estimate[१२९]
138  [[आकृति:Country data QAT|आकृति:Country data QAT]] २६,४२,११२ ‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१३०]
139 Template:Country data MDA [[आकृति:Country data MDA|आकृति:Country data MDA]][lower-alpha १८] २६,४०,४३८ ‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३१]
140  नामिबिया २५,५०,२२६ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३२]
141  बोत्स्वाना २४,१०,३३८ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३३]
142 Template:Country data GMB [[आकृति:Country data GMB|आकृति:Country data GMB]] २३,३५,५०४ ‏% १ जुलाई २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३४]
143 Template:Country data GAB [[आकृति:Country data GAB|आकृति:Country data GAB]] २२,३३,२७२ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३५]
144 Template:Country data SVN [[आकृति:Country data SVN|आकृति:Country data SVN]] २१,०८,९७७ ‏% १ जनवरी २०२१ National quarterly estimate[१३६]
145 Template:Country data MKD [[आकृति:Country data MKD|आकृति:Country data MKD]] २०,७६,२५५ ‏% ३१ दिसम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३७]
146 Template:Country data LSO [[आकृति:Country data LSO|आकृति:Country data LSO]] २०,०७,२०१ ‏% १० अप्रैल २०१६ 2016 census result[१३८]
147 Template:Country data LVA [[आकृति:Country data LVA|आकृति:Country data LVA]] १८,८९,००० ‏% १ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१३९]
 Kosovo[lower-alpha १९] १७,८२,११५ ‏% ३१ दिसम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४०]
148 Template:Country data GNB [[आकृति:Country data GNB|आकृति:Country data GNB]] १६,४६,०७७ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४१]
149 Template:Country data GNQ [[आकृति:Country data GNQ|आकृति:Country data GNQ]] १५,०५,५८८ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४२]
150  बहराइन १५,०१,६३५ ‏% १७ मार्च २०२० 2020 census result[१४३]
151  [[आकृति:Country data TTO|आकृति:Country data TTO]] १३,६६,७२५ ‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४४]
152 Template:Country data EST [[आकृति:Country data EST|आकृति:Country data EST]] १३,२९,४६० ‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४५]
153 Template:Country data TLS [[आकृति:Country data TLS|आकृति:Country data TLS]] १३,१७,७८० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४६]
154  मौरिसस १२,६६,०३० ‏% ३१ दिसम्बर २०२० National semi-annual estimate[१४७]
155 Template:Country data SWZ [[आकृति:Country data SWZ|आकृति:Country data SWZ]] १०,९३,२३८ ‏% ११ मई २०१७ 2017 census result[१४८]
156 Template:Country data DJI [[आकृति:Country data DJI|आकृति:Country data DJI]] ९,७६,१०७ ‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४९]
157  Fiji ८,९८,४०२ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
158  साइप्रस[lower-alpha २०] ८,८८,००५ ‏% ३१ दिसम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५०]
159  कोमोरोस ७,५८,३१६ ‏% १५ दिसम्बर २०१७ 2017 census result[१५१]
160 Template:Country data BTN [[आकृति:Country data BTN|आकृति:Country data BTN]] ७,५६,१२९ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५२]
161  [[आकृति:Country data GUY|आकृति:Country data GUY]] ७,४३,६९९ ‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५३]
162 Template:Country data SLB [[आकृति:Country data SLB|आकृति:Country data SLB]] ७,२८,०४१ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
 [[आकृति:Country data MAC|आकृति:Country data MAC]] ६,८३,१०० ‏% ३१ दिसम्बर २०२० National quarterly estimate[१५४]
163 Template:Country data LUX लक्जेम्बर्ग ६,३४,७३० ‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५५]
164  [[आकृति:Country data MNE|आकृति:Country data MNE]] ६,२१,८७३ ‏% १ जनवरी २०२० National semi-annual estimate[१५६]
Template:Country data ESH [[आकृति:Country data ESH|आकृति:Country data ESH]][lower-alpha २१] ६,१२,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
165  सुरिनेम ५,९०,१०० ‏% १ जुलाई २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५७]
166  केप भर्ड ५,६३,१९८ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५८]
167 Template:Country data MLT [[आकृति:Country data MLT|आकृति:Country data MLT]] ५,१४,५६४ ‏% ३१ दिसम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५९]
 ट्रान्सनिसट्रिया[lower-alpha २२] ४,६९,००० ‏% १ जनवरी २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६०]
168  ब्रुनेई ४,५३,६०० ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६१]
169  बेलिज ४,१९,१९९ ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६२]
170  बहामस ३,९३,४५० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६३]
171  [[आकृति:Country data MDV|आकृति:Country data MDV]] ३,८३,१३५ ‏% ३१ दिसम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६४]
Template:Country data Northern Cyprus [[आकृति:Country data Northern Cyprus|आकृति:Country data Northern Cyprus]][lower-alpha २३] ३,७२,४८६ ‏% ३१ दिसम्बर २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६५]
172  आइसल्याण्ड ३,६९,८७० ‏% ३१ मार्च २०२१ National quarterly estimate[१६६]
173 Template:Country data VUT [[आकृति:Country data VUT|आकृति:Country data VUT]] ३,०१,२९५ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
174  बार्बाडोस २,८८,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
Template:Country data PYF [[आकृति:Country data PYF|आकृति:Country data PYF]] (France) २,७९,८९० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
Template:Country data NCL [[आकृति:Country data NCL|आकृति:Country data NCL]] (France) २,७३,६७४ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
 Abkhazia[lower-alpha २४] २,४५,४२४ ‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६७]
175 Template:Country data STP [[आकृति:Country data STP|आकृति:Country data STP]] २,१४,६१० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६८]
176 Template:Country data SAM [[आकृति:Country data SAM|आकृति:Country data SAM]] १,९९,८५३ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
177  सेन्ट लुसिया १,७८,६९६ ‏% १ जुलाई २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६९]
 ग्वाम (US) १,७८,३०६ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
Template:Country data CUW [[आकृति:Country data CUW|आकृति:Country data CUW]] (Netherlands) १,५६,२२३ ‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७०]
Template:Country data Artsakh [[आकृति:Country data Artsakh|आकृति:Country data Artsakh]][lower-alpha २५] १,४८,८०० ‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७१]
178 Template:Country data KIR [[आकृति:Country data KIR|आकृति:Country data KIR]] १,२०,७४० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
179 Template:Country data GRD [[आकृति:Country data GRD|आकृति:Country data GRD]] १,१३,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
 अरुबा (Netherlands) १,११,९०४ ‏% ३० सितम्बर २०२० National quarterly estimate[१७२]
180 Template:Country data VCT [[आकृति:Country data VCT|आकृति:Country data VCT]] १,१०,६९६ ‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७३]
Template:Country data JEY [[आकृति:Country data JEY|आकृति:Country data JEY]] (UK) १,०७,८०० ‏% ३१ दिसम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७४]
181 Template:Country data FSM [[आकृति:Country data FSM|आकृति:Country data FSM]] १,०५,७५४ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
 U.S. Virgin Islands (US) १,०४,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
182 Template:Country data TON [[आकृति:Country data TON|आकृति:Country data TON]] ९९,५३२ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
183  एन्टिगुआ र बर्बुडा ९९,३३७ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७५]
184 Template:Country data SYC [[आकृति:Country data SYC|आकृति:Country data SYC]] ९८,९६३ ‏% ३१ दिसम्बर २०२० National semi-annual estimate[१७६]
Template:Country data IMN [[आकृति:Country data IMN|आकृति:Country data IMN]] (UK) ८३,३१४ ‏% २४ अप्रैल २०१६ 2016 census result[१७७]
185 Template:Country data AND [[आकृति:Country data AND|आकृति:Country data AND]] ७८,०१५ ‏% ३१ दिसम्बर २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७८]
186 Template:Country data DMA [[आकृति:Country data DMA|आकृति:Country data DMA]] ७२,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
Template:Country data CYM [[आकृति:Country data CYM|आकृति:Country data CYM]] (UK) ६५,७८६ ‏% ३० सितम्बर २०२० National quarterly estimate[१७९]
Template:Country data BMU [[आकृति:Country data BMU|आकृति:Country data BMU]] (UK) ६४,०५५ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१८०]
Template:Country data GGY [[आकृति:Country data GGY|आकृति:Country data GGY]] (UK) ६३,१२४ ‏% ३० जुन २०२० National quarterly estimate[१८१]
 अमेरिकी सामोआ (US) ५६,९५१ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
 उत्तरी मारिआना टापु (US) ५६,८०१ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
Template:Country data GRL [[आकृति:Country data GRL|आकृति:Country data GRL]] (Denmark) ५६,४२१ ‏% १ जनवरी २०२१ National quarterly estimate[१८२]
187 Template:Country data MHL [[आकृति:Country data MHL|आकृति:Country data MHL]] ५४,५१६ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
188 Template:Country data KNA [[आकृति:Country data KNA|आकृति:Country data KNA]] ५४,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
 दक्षिण ओसेटिया[lower-alpha २६] ५३,५३२ ‏% १५ अक्टुबर २०१५ Preliminary 2015 census result[१८३]
Template:Country data FRO [[आकृति:Country data FRO|आकृति:Country data FRO]] (Denmark) ५३,१०८ ‏% १ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१८४]
Template:Country data TCA [[आकृति:Country data TCA|आकृति:Country data TCA]] (UK) ४२,९५३ ‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१८५]
Template:Country data SXM [[आकृति:Country data SXM|आकृति:Country data SXM]] (Netherlands) ४०,६१४ ‏% १ जनवरी २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१८६]
189 Template:Country data LIE [[आकृति:Country data LIE|आकृति:Country data LIE]] ३९,०६२ ‏% ३१ दिसम्बर २०२० National semi-annual estimate[१८७]
190  [[आकृति:Country data MCO|आकृति:Country data MCO]] ३८,३५० ‏% ३१ दिसम्बर २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१८८]
 MAF (France) ३४,०६५ ‏% १ जनवरी २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१८९]
 [[आकृति:Country data GIB|आकृति:Country data GIB]] (UK) ३४,००३ ‏% १ जुलाई २०१६ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९०]
191  [[आकृति:Country data SMR|आकृति:Country data SMR]] ३३,६०४ ‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१९१]
Template:Country data ALA [[आकृति:Country data ALA|आकृति:Country data ALA]] (Finland) ३०,२०१ ‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१०७]
Template:Country data VGB [[आकृति:Country data VGB|आकृति:Country data VGB]] (UK) ३०,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
192 Template:Country data PLW [[आकृति:Country data PLW|आकृति:Country data PLW]] १७,९५७ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
Template:Country data COK [[आकृति:Country data COK|आकृति:Country data COK]] (NZ) १५,३४२ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
Template:Country data AIA [[आकृति:Country data AIA|आकृति:Country data AIA]] (UK) १५,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
193 Template:Country data NRU [[आकृति:Country data NRU|आकृति:Country data NRU]] ११,८३२ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
Template:Country data WLF [[आकृति:Country data WLF|आकृति:Country data WLF]] (France) ११,३६९ ‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
194 Template:Country data TUV [[आकृति:Country data TUV|आकृति:Country data TUV]] १०,६७९ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
Template:Country data BLM [[आकृति:Country data BLM|आकृति:Country data BLM]] (France) १०,१२४ ‏% १ जनवरी २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९२]
Template:Country data SPM [[आकृति:Country data SPM|आकृति:Country data SPM]] (France) ५,९८५ ‏% १ जनवरी २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९३]
Template:Country data SHN [[आकृति:Country data SHN|Saint Helena, Ascension
and Tristan da Cunha]] (UK)
५,६३३ ‏% ७ फरबरी २०१६ 2016 census result[१९४]
Template:Country data MSR [[आकृति:Country data MSR|आकृति:Country data MSR]] (UK) ५,००० ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[५]
Template:Country data FLK [[आकृति:Country data FLK|आकृति:Country data FLK]] (UK) ३,३९८ ‏% ९ अक्टुबर २०१६ 2016 census result[१९५]
Template:Country data CXR [[आकृति:Country data CXR|आकृति:Country data CXR]] (Australia) १,९६६ ‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९६]
Template:Country data NFK [[आकृति:Country data NFK|आकृति:Country data NFK]] (Australia) १,७३४ ‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९६]
Template:Country data NIU [[आकृति:Country data NIU|आकृति:Country data NIU]] (NZ) १,५४९ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
Template:Country data TKL [[आकृति:Country data TKL|आकृति:Country data TKL]] (NZ) १,५०१ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
195  भ्याटिकन सिटी[lower-alpha २७] ८२५ ‏% १ फरबरी २०१९ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१९७]
 कोकोस द्वीप (Australia) ५७३ ‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९६]
 Pitcairn Islands (UK) ४० ‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९८]
 World ८,११,५९,३२,००० 100% १८ मई २०२४ राष्ट्रसङ्घ अनुमान[१९९]

टिप्पणी[सम्पादन करी]

  1. The census figure refers to mainland China, excluding its special administrative regions of Hong Kong and Macau, the former of which returned to Chinese sovereignty on 1 July 1997 and the latter on 20 December 1999.
  2. The figure includes the population of India-administered Kashmir but not of China- or Pakistan-administered Kashmir.
  3. Demographics of the 50 states and the District of Columbia, excluding the U.S. territories.
  4. The figure includes the population of Pakistan-administered Kashmir but not of China- or India-administered Kashmir.
  5. Including the Republic of Crimea and Sevastopol, Russia's disputed administrative areas on the Crimean Peninsula. The Ukrainian government and most of the world's other states consider the Crimean Peninsula de jure a part of Ukraine's territory.
  6. Demographics of the 18 regions of France. Excluding overseas territories and territorial collectivities: French Polynesia, New Caledonia, French Southern and Antarctic Lands, Clipperton Island, Saint Barthélemy, Saint Martin, Saint Pierre and Miquelon, and Wallis and Futuna.
  7. Excluding the 14 British Overseas Territories and the 3 Crown dependencies, shown separately.
  8. Including Zanzibar.
  9. Excluding the Autonomous Republic of Crimea and City of Sevastopol, Ukraine's administrative areas on the Crimean Peninsula which are disputed with and de facto administered by Russia. However includes all territory in the Donbas region where there are ongoing insurgencies by separatist forces.
  10. Excluding the demographics of the disputed territory of Western Sahara (Sahrawi Arab Democratic Republic).
  11. Taiwan (Republic of China) also includes the minor islands of Kinmen, Matsu, Penghu, etc. The UN does not recognize the Republic of China (Taiwan) as a sovereign state.
  12. Excluding the three constituent countries of the Kingdom of the Netherlands in the Caribbean Sea (Aruba, Curaçao, and Sint Maarten), but including the three special municipalities of the Caribbean Netherlands (Bonaire, Sint Eustatius, and Saba).
  13. Includes Somaliland.
  14. Excludes Kosovo.
  15. Excludes the Faroe Islands and Greenland.
  16. Excludes the Åland Islands.
  17. Excludes Abkhazia (242,862, census 2011) and South Ossetia (53,559, census 2015).
  18. Excludes Transnistria.
  19. आकृति:Kosovo-note
  20. Excluding Northern Cyprus.
  21. Administration is split between Morocco and the Sahrawi Arab Democratic Republic, both of which claim the entire territory.
  22. De facto independent, de jure part of Moldova.
  23. De facto independent, de jure part of Cyprus.
  24. आकृति:Abkhazia note
  25. De facto independent, de jure part of Azerbaijan.
  26. आकृति:South Ossetia-note
  27. The total population of 825 consisted of 453 residents and 372 nonresident citizens.

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "National Data"data.stats.gov.cn। 14 June 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  2. "Open Government Data Platform India"data.gov.in। 19 June 2016 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  3. "Population Clock"www.census.gov। 17 November 2015 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  4. "Hasil Sensus Penduduk 2020" (PDF) (इंडोनेशियाईमे)। Statistics Indonesia। 21 January 2021। p. 9। 22 January 2021 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 21 January 2021
  5. ५.०० ५.०१ ५.०२ ५.०३ ५.०४ ५.०५ ५.०६ ५.०७ ५.०८ ५.०९ ५.१० ५.११ ५.१२ ५.१३ ५.१४ ५.१५ ५.१६ ५.१७ ५.१८ ५.१९ ५.२० ५.२१ United Nations। "World Population Prospects 2019"population.un.org। 15 October 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 16 October 2020
  6. "IBGE | Projeção da população"www.ibge.gov.br। 4 February 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  7. "Bangladesh Bureau of Statistics"www.bbs.gov.bd। 4 September 2011। 4 September 2011 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित
  8. "Федеральная служба государственной статистики"www.gks.ru। 4 January 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 5 January 2020
  9. "Censo de Población y Vivienda 2020"inegi.org.mx। 26 January 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 25 January 2021 {{cite web}}: |archive-date= / |archive-url= timestamp mismatch; 26 जनवरी 2021 suggested (help)
  10. "Statistics Bureau Home Page/Population Estimates Monthly Report"www.stat.go.jp। 6 June 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  11. "Home - Commission on Population"www.popcom.gov.ph। 3 April 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  12. "الجهاز المركزي للتعبئة العامة والإحصاء"www.capmas.gov.eg। 11 May 2011 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 19 April 2015
  13. "REPORT ON SOCIO-ECONOMIC SITUATION IN QUARTER IV AND 2020"gso.gov.vn। 28 July 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 30 December 2020
  14. "Statistical Center of Iran > Population help"www.amar.org.irमूलसँ 2 February 2017 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  15. "Turkey Statistical Institute"www.tuik.gov.tr। 2 February 2021 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 4 February 2021
  16. "Population by sex and citizenship"destatis.de। 1 September 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 19 November 2020
  17. "Demography - Population at the beginning of the month - France (including Mayotte since 2014)"www.insee.fr। 3 April 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  18. "United Kingdom population mid-year estimate - Office for National Statistics"www.ons.gov.uk। 12 July 2017 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 31 March 2020
  19. "มิเตอร์ประเทศไทย - Thailandometers"www.thailandometers.mahidol.ac.thमूलसँ 31 January 2016 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 2 January 2016
  20. "Mid-year population estimates: 2020" (PDF)stats saमूल (PDF)सँ 29 July 2019 कऽ सङ्ग्रहित।
  21. "National Population Projections" (PDF)National Bureau of Statistics। February 2018। मूल (PDF)सँ 12 June 2018 कऽ सङ्ग्रहित।
  22. "ISTAT - Demography, Statistics, Demographic Balance, Resident Population"demo.istat.it। अन्तिम पहुँच 2 May 2021
  23. "Thematic Report on Population Projections for The Union of Myanmar, States/Regions, Rural and Urban Areas, 2014 - 2050" (PDF)The 2014 Myanmar Population and Housing Census। Department of Population। March 2017। मूल (PDF)सँ 23 June 2017 कऽ सङ्ग्रहित।
  24. "주민등록 인구 및 세대현황"Statistics Korea Population Database। 30 March 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 30 September 2020
  25. "Proyecciones de Poblacion"dane.gov.co। 30 March 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  26. Munene, Evans (4 November 2019)। "2019 Kenya Population and Housing Census Results"knbs.or.ke। 13 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 5 November 2019
  27. "Cifras de población. Últimos datos"ine.es। 30 December 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 11 February 2021
  28. "INDEC: Instituto Nacional de Estadística y Censos de la República Argentina"www.indec.gob.ar। 3 August 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 30 September 2020
  29. "Demographie Algerienne 2019" (PDF)www.ons.dz। 23 July 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 30 September 2020
  30. "الجهاز المركزي للإحصاء"cbs.gov.sdमूलसँ 13 November 2019 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  31. "Uganda Bureau of Statistics"ubos.org। 22 September 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 1 October 2020
  32. "Population of Ukraine - Population (by estimate) as of July 1, 2020. Average annual populations January-June 2020"Population of Ukraine। State Statistics Service of Ukraine। 8 August 2016 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 5 April 2015
  33. "المؤشرات الديمغرافية والسكانية - الجهاز المركزي للاحصاء"cosit.gov.iq। 3 December 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  34. Government of Canada, Statistics Canada (11 July 2018)। "Canada's population clock (real-time model)"www150.statcan.gc.ca। 19 December 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  35. "Statistical Bulletin No 3/2021"stat.gov.pl। अन्तिम पहुँच 26 April 2021
  36. Maaroufi, Youssef। "Projections de la population totale par groupe d'âge et sexe (en milliers et au milieu de l'année) : 1960-2050"Site institutionnel du Haut-Commissariat au Plan du Royaume du Maroc। 14 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  37. "Statistika qo'mitasi — O'ZBEKISTON AHOLISI"stat.uz। 20 January 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 19 January 2019
  38. "Population by Age Groups ,and Gender" (PDF)General Authority for Statistics। 3 August 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 5 July 2020
  39. "Perú: Estimaciones y Proyecciones de la Población Nacional, 1950-2070"inei.gob.pe। 23 September 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 30 September 2020
  40. د هېواد د وګړو اټکل برآورد نفوس کشور1399 [Estimated Population of Afghanistan 2020-21] (PDF) (Report) (अरबी आ अंगरेजीमे)। मूल (PDF)सँ 3 July 2020 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 1 July 2020
  41. "Department of Statistics Malaysia National Portal"www.dosm.gov.my। 18 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  42. "Início"www.ine.gov.ao। 19 March 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  43. "Ghana Statistical Services."www.statsghana.gov.gh। 18 May 2011 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  44. "Projecções da População — Instituto Nacional de Estatistica"www.ine.gov.mz। 7 March 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  45. "National Population and Housing Census 2011" (PDF)www.cbs.gov.np। 1 April 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 16 October 2020
  46. "BIENVENUE SUR LE SITE DE L'INSTITUT NATIONAL DE LA STATISTIQUE ( I N S ) DE COTE D'IVOIRE"www.ins.ciमूलसँ 9 May 2013 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 1 July 2020
  47. "TROISIEME RECENSEMENT GENERAL DE LA POPULATION ET DE L'HABITATION"instat.mgमूलसँ 22 March 2020 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 16 October 2020
  48. "Population clock"www.abs.gov.au। Australian Bureau of Statistics। 13 December 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  49. "Democratic People's Republic of Korea Population Projection (2014–2050)" (PDF)मूल (PDF)सँ 12 April 2019 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 16 October 2020
  50. "Central Bureau of the Census and Population Studies Cameroon"www.bucrep.cm। 24 February 2021 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 23 August 2020
  51. "PROJECTION DEMOGRAPHIQUE 2012 A 2035" (PDF)www.stat-niger.orgमूल (PDF)सँ 1 December 2017 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 16 October 2020
  52. "National Statistics, Republic of China (Taiwan)"eng.stat.gov.twमूलसँ 31 January 2020 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  53. "Mid‐year Population Estimates by District & Sex, 2015 ‐ 2020"www.statistics.gov.lk। 13 November 2016 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 22 January 2021
  54. "Indicateurs Demographiques: Burkina Faso (Projections 2020)"मूलसँ 5 January 2016 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 January 2021
  55. "World Population Prospects - Population Division - United Nations"population.un.org। 17 October 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 25 September 2020
  56. "Proyecciones de población"www.ine.cl। 28 August 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 30 September 2020
  57. "Populaţia rezidentă la 1 ianuarie 2020" [The usually resident population on 1 January 2020] (PDF)insse.ro (रोमानियाईमे)। Institutul Național de Statistică। 23 September 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 28 August 2020
  58. "Ministry of National Economy of the Republic of Kazakhstan Committee on Statistics"stat.gov.kz। 22 March 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 March 2019
  59. "Population Projections 2018-2050" (PDF)nsomalawi.mw। 30 October 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 26 October 2020
  60. "Population and Demographic Projections 2011 - 2035" (PDF)www.zamstats.gov.zm। 13 August 2017 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 13 August 2017
  61. "Inicio"www.ecuadorencifras.gob.ec। 13 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  62. Netherlands, Statistics। "Population counter"Statistics Netherlands। 9 October 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  63. "Agence Nationale de Statistique et de la Démographie"www.ansd.sn। 28 October 2011 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 26 October 2011
  64. "Estimaciones y proyecciones nacionales de población" (PDF)। Instituto Nacional de Estadística Guatemala। 2019। 23 December 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)
  65. "Population* 2020"www.inseed-td.net। Institut National de la Statistique, des Etudes Economiques et Démographiques। 29 March 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित
  66. Zimbabwe 2012 Population Census Population Projections Thematic Report (PDF) (Report)। Zimbabwe National Statistics Agency। August 2015। मूल (PDF)सँ 28 April 2016 कऽ सङ्ग्रहित।
  67. "General Population Census of the Kingdom of Cambodia 2019" (PDF)। National Institute of Statistics। October 2020। 15 February 2021 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 26 January 2021
  68. "Population Projections for South Sudan 2015 - 2020" (PDF)www.ssnbss.orgमूल (PDF)सँ 12 April 2019 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 27 November 2017
  69. "Thematic Report on Population Projections" (PDF)statistics.gov.rw। 12 December 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  70. "Institut National de la Statistique - stat-guinee.org"www.stat-guinee.org। 4 July 2012 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 27 November 2017
  71. "Projections Demographiques au niveau communal 2010-2050" (PDF)www.isteebu.biमूल (PDF)सँ 28 April 2021 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 January 2021
  72. [१]
  73. "INE - Instituto Nacional de Estadística - Estadísticas Demográficas"www.ine.gob.bo। 30 June 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 30 June 2018
  74. "Population"ins.tn। 9 September 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  75. "Projections Population Haiti 2007" (PDF)www.ihsi.ht। 8 June 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  76. "Chiffre global de la population par commune" (PDF)www.ibz.rrn.fgov.be। 4 September 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 17 October 2020
  77. "Anuario Demográfico en Cuba Edición 2020 Enero-Diciembre 2019"www.onei.gob.cu। 6 September 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 30 September 2020
  78. "Department of Statistics"dosweb.dos.gov.jo। 12 February 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 5 January 2020
  79. "Statistics - ELSTAT"www.statistics.gr। 15 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  80. "Obsah nenalezen | ČSÚ"www.czso.cz। 15 June 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 28 July 2015
  81. "Oficina Nacional de Estadística (ONE)"www.one.gob.do। 2 April 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 June 2020
  82. "Population statistics"scb.se। 16 August 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 June 2020
  83. "Statistics Portugal - Web Portal"www.ine.ptमूलसँ 9 January 2017 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 17 July 2016
  84. "Azərbaycan əhalisinin sayı açıqlandı"Oxu.Az। 16 March 2021।
  85. "STADAT – 1.1. Népesség, népmozgalom (1941–)"www.ksh.hu। 20 June 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 12 June 2019
  86. "Statistics by Subject"fcsa.gov.ae। 4 July 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 29 September 2020
  87. "Proyecciones Ine 2019" (Excel Spreadsheet)INE – Instituto Nacional de Estadística Honduras। 3 April 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 16 October 2020
  88. "Population size by regions and Minsk City"www.belstat.gov.by। अन्तिम पहुँच 16 April 2021
  89. "Statistics Israel"cbs.gov.il। 18 June 2012 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  90. "Агентии омори назди Президенти Ҷумҳурии Тоҷикистон / Агентии омори назди Президенти Ҷумҳурии Тоҷикистон"www.stat.tj। 13 December 2009 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 March 2019
  91. ९१.०० ९१.०१ ९१.०२ ९१.०३ ९१.०४ ९१.०५ ९१.०६ ९१.०७ ९१.०८ ९१.०९ ९१.१० ९१.११ ९१.१२ ९१.१३ ९१.१४ ९१.१५ ९१.१६ ९१.१७ ९१.१८ ९१.१९ ९१.२० "Pacific Data Hub"stats.pacificdata.orgमूलसँ 23 March 2020 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  92. "Bevölkerung zu Jahres-/Quartalsanfang"www.statistik.at। 12 June 2015 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  93. "Ständige Wohnbevölkerung nach Staatsangehörigkeitskategorie, Alter und Kanton, 2. Quartal 2020"bfs.admin.ch (जर्मनमे)। Bundesamt für Statistik। 22 September 2020। 30 June 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  94. Gershon P. Y. Togoh; Abu Bakarr Turay; Allieu Komba (October 2017)। Sierra Leone 2015 Population and Housing Census – Thematic Report on Population Projections (PDF)www.statistics.sl (Report)। Statistics Sierra Leone। 13 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  95. "Perspectives Démographiques du Togo 2011-2031" (PDF)www.stat-togo.orgमूल (PDF)सँ 27 August 2018 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 1 July 2018
  96. "Population - Overview | Census and Statistics Department"www.censtatd.gov.hk। 25 April 2017 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  97. "Paraguay: Proyección de la Población Nacional, Áreas Urbana y Rural por Sexo y Edad, 2000-2025"www.ine.gov.py। 13 November 2015 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 7 May 2021
  98. "Lao Population Projections 2015-2045" (PDF)www.lsb.gov.laमूल (PDF)सँ 27 January 2019 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 26 January 2019
  99. "Home | Statistical Office of the Republic of Serbia"www.stat.gov.rs। 4 December 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  100. https://www.nsi.bg/en/node/18974
  101. "EL SALVADOR: ESTIMACIONES Y PROYECCIONES DE POBLACIÓN NACIONAL 2005–2050 DEPARTAMENTAL 2005‐2025"www.digestyc.gob.sv। 22 April 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 29 August 2020
  102. "Социально-экономическое положение Кыргызской Республики"stat.kg। 2 April 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 2 August 2020 {{cite web}}: |archive-date= / |archive-url= timestamp mismatch; 28 अप्रैल 2020 suggested (help)
  103. "Anuario Estadístico 2019" (PDF)www.inide.gob.ni। 23 April 2021 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 28 April 2021
  104. "Tables in Statbank: Population in Denmark"www.dst.dk। 14 February 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  105. "Singapore Department of Statistics (DOS)"www.tablebuilder.singstat.gov.sg। 26 July 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 25 September 2020
  106. "L'étude prospective du secteur forestier en Afrique (FOSA) République centrafricaine" (PDF)www.fao.org। 12 April 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  107. १०७.० १०७.१ "Statistics Finland - Population - Preliminary population statistics"tilastokeskus.fiमूलसँ 29 January 2019 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 27 April 2020
  108. "Population and migration"slovak.statistics.sk। 28 July 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 5 January 2020
  109. "2020-01-01"ssb.no। 26 May 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 May 2018
  110. "Estimated Population in Palestine Mid-Year by Governorate,1997-2021"www.pcbs.gov.ps। 16 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 5 January 2020
  111. "Estimaciones y Proyecciones de Población por sexo y edad 1950 - 2050"www.inec.go.cr। 14 November 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 20 January 2019
  112. "Population clock"archive.stats.govt.nzमूलसँ 21 February 2020 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  113. "Population and Migration Estimates April 2020"www.cso.ie। 24 August 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 24 August 2020
  114. "Analytical Report on Population Projections" (PDF)www.lisgis.net। 18 August 2016 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 23 July 2016
  115. "Monthly Statistical Bulletin April 2021" (PDF)ncsi.gov.omमूल (PDF)सँ 22 April 2021 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 April 2021 {{cite web}}: Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)
  116. "الإدارة المركزية للإحصاء - الإحصاءات و النشرات"www.csb.gov.kw। 4 July 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 4 July 2018
  117. "Estimación y Proyyecione de la Población Panama" (PDF)www.contralor.ia.gob.pa। 12 April 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 4 July 2018
  118. "Projections demographiques Mauritanie" (PDF)www.ons.mrमूल (PDF)सँ 25 November 2019 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  119. "CROATIAN BUREAU OF STATISTICS - REPUBLIC OF CROATIA"www.dzs.hr। 16 April 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  120. "National Statistics Office of Georgia"www.geostat.ge। 3 August 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 30 September 2020
  121. "Estimaciones y Proyecciones - Instituto Nacional de Estadística"www.ine.gub.uyमूलसँ 22 March 2019 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 3 January 2016
  122. information@nso.mn, NSO +976-326414। "Үндэсний статистикийн хороо: NSO.MN"Үндэсний статистикийн хороо। 27 September 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 13 May 2010{{cite web}}: CS1 maint: numeric names: authors list (link)
  123. "Republika Srpska Institute of Statistics"rzs.rs.ba। 16 September 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 25 September 2020
  124. "Population and Register Federation of Bosnia and Herzegovina"fzs.ba। 20 February 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 25 September 2020
  125. "Table 2. Resident Population for the 50 States, the District of Columbia, and Puerto Rico: 2020 Census" (PDF)United States Census Bureau। 26 April 2021। 26 April 2021 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 27 April 2021
  126. "Time series / Statistical Committee of the Republic of Armenia"www.armstat.am। 3 April 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  127. "Population in Albania, 1 January 2020"The Institute of Statistics (INSTAT)मूलसँ 26 March 2020 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 16 October 2020
  128. "Pradžia - Oficialiosios statistikos portalas"osp.stat.gov.lt। 20 March 2015 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  129. "Population"statinja.gov.jm। 4 December 2015 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 26 December 2015
  130. "Monthly Figures on Total Population"psa.gov.qa। 10 March 2021 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 25 April 2021
  131. "Usual resident population by age group and sex as of January 1, 2014-2020"statistica.gov.md। Biroul Naţional de Statistică। 3 August 2020। अन्तिम पहुँच 3 August 2020[permanent dead link]
  132. "Namibia Population Projections 2011-2041" (PDF)cms.my.na। 25 February 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  133. "Botswana Population Projections 2011-2026" (PDF)www.statsbots.org.bw। 12 April 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 20 January 2019
  134. "The Gambia Statistical Abstract 2018"gbosdata.org। अन्तिम पहुँच 25 September 2020
  135. "Projection de la Population Gabon 2019-2025" (PDF)www.statgabon.gaमूल (PDF)सँ 19 September 2020 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 23 September 2020 {{cite web}}: Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)
  136. "Prebivalstvo, Slovenija, 1. januar 2021"www.stat.si। 30 April 2021 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 30 April 2021
  137. "State Statistical Office - Population"www.stat.gov.mk। 27 September 2011 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 26 October 2011
  138. "Bureau of Statistics"www.bos.gov.ls। 13 November 2014 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 13 December 2015
  139. "IRS010m. Population and main data of vital statistics 1995M01 - 2021M03"Statistikas datubāzes। अन्तिम पहुँच 1 May 2021
  140. "Population Estimation, 2019"ask.rks-gov.net। 8 October 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 12 October 2020
  141. "Projections Demographiques en Guinee Bissau 2009-2030" (PDF)www.stat-guinebissau.comमूल (PDF)सँ 13 November 2015 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 2 January 2016
  142. "INEGE"www.inege.gqमूलसँ 20 April 2017 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 8 May 2020
  143. "Information and eGovernment Authority Kingdom of Bahrain"data.gov.bh। 22 July 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 29 September 2020
  144. "Population"cso.gov.tt। 6 December 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 5 January 2020
  145. www.stat.ee (Press release)। Statistics Estonia। 12 May 2020 https://web.archive.org/web/20200513083400/https://www.stat.ee/enमूलसँ 13 May 2020 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 13 May 2020 {{cite press release}}: Missing or empty |title= (help)
  146. "Analytical Report on Population Projection" (PDF)timor-leste.unfpa.org। 2 August 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 1 August 2020
  147. "Population and Vital Statistics"statsmauritius.govmu.org। Statistics Mauritius। 2020। 26 March 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 12 September 2020
  148. UN Communication Group in Eswatini (2 August 2017)। "Swaziland successfully undertakes first digital census"sz.one.un.org। United Nations in Eswatini। मूलसँ 31 August 2019 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  149. "Annuaire Statistique 2020" (PDF)www.insd.dj। 27 March 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 25 September 2020
  150. "Statistical Service - Population and Social Conditions - Population - Key Figures"www.mof.gov.cy। 31 May 2015 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 5 January 2020
  151. "Rapports RGPH 2017"www.inseed.km। 30 October 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 31 August 2020
  152. "Population Projections Bhutan 2017-2047" (PDF)www.nsb.gov.bt। 28 January 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 28 January 2019
  153. "Demography, Social & Vital Statistics"statisticsguyana.gov.gy। 5 September 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 October 2020
  154. "DSEC - 統計數據庫"www.dsec.gov.mo। 2 May 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  155. "Statistiques // Luxembourg"statistiques.public.lu। 31 March 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 15 April 2019
  156. "Statistical Office of Montenegro - MONSTAT"www.monstat.org। 12 July 2017 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 8 August 2017
  157. "Population Statistics"। Statistics-Suriname.org। 28 March 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 25 September 2020
  158. "Projecoes Demograficas"। ine.cv। 24 February 2021 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  159. "World Population Day: 11 July 2020" (PDF)nso.gov.mt। 10 July 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 30 July 2020
  160. "ezhegodnik 2018"mer.gospmr.org। 4 December 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 4 December 2018
  161. "Department of Economic Planning and Development - Population"www.depd.gov.bn। 20 March 2017 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 27 October 2018
  162. "Statistical Institute of Belize"sib.org.bz। 13 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  163. "Population Projections 2010-2040" (PDF)www.bahamas.gov.bs। 1 July 2016 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 1 June 2016
  164. "Statistical Yearbook 2020 Table 3.3" (PDF)statisticsmaldives.gov.mv। 22 October 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 1 August 2020
  165. "Economic and Social Indicators 2018" (PDF)www.devplan.org। 27 October 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 28 December 2020
  166. "Population by municipality, sex, citizenship and quarters 2010-2020"Statistics Iceland। अन्तिम पहुँच 1 February 2021{{cite web}}: CS1 maint: url-status (link)
  167. "Управление государственной статистики Республики Абхазия"ugsra.org। 6 August 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 7 June 2020
  168. "Instituto Nacional de Estatística"ine.stमूलसँ 24 January 2019 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 23 August 2018
  169. "Home"The Central Statistical Office of Saint Luciaमूलसँ 26 September 2019 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 26 September 2019
  170. "Website"www.cbs.cw। 17 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  171. "Գլխավոր էջ"stat-nkr.am। 17 October 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  172. "Central Bureau of Statistics – Better data. Better policies. Better lives. Better Aruba."cbs.aw। 18 March 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  173. "In the news"stats.gov.vc। 31 October 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 31 October 2018
  174. Jersey, States of। "Government of Jersey"gov.je। 5 July 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  175. "Population Projections 1991-2026"statistics.gov.agमूलसँ 11 January 2021 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 6 March 2021
  176. "End-2020 Population Bulletin"www.nbs.gov.sc। अन्तिम पहुँच 2 April 2021
  177. "2016 Isle of Man Census Report" (PDF)www.gov.im। 21 July 2017 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 8 August 2017
  178. "Departament d'Estadística"www.estadistica.ad। 13 November 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 31 October 2018
  179. "Cayman Islands - The Economics & Statistics Office - Grand Cayman"www.eso.ky। 26 March 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 23 March 2019
  180. "Bermuda Population Projections 2016-2026" (PDF)www.gov.bm। 12 April 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित (PDF)। अन्तिम पहुँच 11 March 2019
  181. "Population, Employment and Earnings"www.gov.gg। 8 October 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 13 November 2020
  182. "Quarterly Population"bank.stat.gl। Statistics Greenland। 1 August 2020। 28 October 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 1 August 2020
  183. "В Цхинвале прошла пресс-конференция начальника Управления государственной статистики Южной Осетии Инала Тибилова"cominf.org। 11 August 2016। मूलसँ 20 October 2016 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 28 October 2016
  184. "Fólkatalið vaks við 822 fólkum í 2019"hagstova.fo। 11 February 2020। 13 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 12 September 2020
  185. "You are being redirected..."www.gov.tcमूलसँ 3 January 2020 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  186. "Department of Statistics - Sint Maarten"stat.gov.sxमूलसँ 30 September 2016 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 9 October 2015
  187. "LLV"www.llv.li। 15 December 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 13 December 2018
  188. "Population and employment / IMSEE - Monaco IMSEE"www.monacostatistics.mc। 27 December 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 27 December 2018
  189. "Saint-Martin: Territory & Places - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information"www.citypopulation.de। 23 March 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 23 March 2019
  190. "Gibraltar - Key Indicators"gibraltar.gov.gi। 13 November 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 17 December 2020
  191. "San Marino - Population - Upeceds"www.statistica.sm। 26 March 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 27 April 2020
  192. "Saint-Barthélemy: Statistical Areas & Capital - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information"www.citypopulation.de। 19 March 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 23 March 2019
  193. "Saint-Pierre and Miquelon: Territory & Communes - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information"www.citypopulation.de। 23 March 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 23 March 2019
  194. "St Helena 2016 Population & Housing Census Summary Report" (PDF)www.sainthelena.gov.shमूल (PDF)सँ 17 October 2016 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 2 February 2017
  195. "Falkland Islands Census 2016 Data Tables"www.fig.gov.fk। 24 September 2018 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 18 April 2020
  196. १९६.० १९६.१ १९६.२ "Australia: Agglomerations - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information"www.citypopulation.de। 4 September 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  197. "Population"www.vaticanstate.va (इतालवीमे)। Vatican City State। 1 February 2019। 13 September 2020 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 11 April 2020
  198. "Pitcairn Islands Tourism"www.visitpitcairn.pn। 13 November 2019 कऽ मूल रूप सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 22 November 2019
  199. "World Population Prospects 2017 Key Findings" (PDF)esa.un.orgमूल (PDF)सँ 16 December 2017 कऽ सङ्ग्रहित। अन्तिम पहुँच 29 October 2019

बाह्य संयोजन सभ[सम्पादन करी]