भारतमे कार्यरत बैंकसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

एतए सहकारी बैंकसभ क छोडी भारत मे कार्यरत अन्य बैंकसभ की सूची दी गयी है।

केन्द्रीय बैंक[सम्पादन करी]

अनुसूचित बैंक (सार्वजनिक क्षेत्र के बैंक)[सम्पादन करी]

भारतीय स्टेट बैंक आर सहयोगी[सम्पादन करी]

निजी बैंक[सम्पादन करी]

  • आईसीआईसीआई बैंक
  • एचडीएफसी बैंक
  • ऐक्सिस बैंक
  • कोटक महिंद्रा बैंक
  • यस बैंक
  • फेडरल बैंक
  • साउथ इंडियन बैंक

अनुसूचित शहरी सहकारी बैंक[सम्पादन करी]

आरबीआई अपरेटिव क सूची अनुसूचित शहरी सहकारी बैंक क स्थिति के अनुसार के अनुसार 31-3-2009[१]

बैंक मुख्य स्थान
अहमदाबाद मर्केंटाइल Co-op बैंक लिमिटेड अहमदाबाद
वाणिज्यिक कप Kalupur.बैंक लिमिटेड Kalupur
माधवपुरा मर्केंटाइल Co-op बैंक लिमिटेड Madhavpur
मेहसाणा शहरी Co-op बैंक लिमिटेड मेहसाना
नूतन सहकारी बैंक लिमिटेड Nagarik अहमदाबाद
राजकोट. राजकोट
अल्मोड़ा शहरी सहकारी बैंक लि. अल्मोड़ा
साउथ इंडियन बैंक [Tirichur]
सरदार Bhiladwala Pardi पीपुल्स सहकारी बैंक लिमिटेड Bulsar
सूरत कप बैंक पीपुल्स लिमिटेड सूरत
Amanath सहकारी बैंक लिमिटेड बैंगलोर
आंध्र प्रदेश महेश Co-op अर्बन बैंक लिमिटेड आंध्र प्रदेश
कप चारमीनार.शहरी बैंक लिमिटेड हैदराबाद
वासवी कप अर्बन बैंक लिमिटेड. हैदराबाद
भारतीय मर्केंटाइल सहकारिता बैंक लिमिटेड लखनऊ
Kallappanna Awade Ichalkaranji जनता सहकारी बैंक लिमिटेड Ichalkaranji
Abhyudaya सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
बंगलौर शहर सहकारी बैंक. बेंगलुरु
बेसिन कैथोलिक सहकारी बैंक लिमिटेड. वसई
भारत सहकारी बैंक (मुंबई) लिमिटेड मुंबई
भारती सहकारी बैंक लिमिटेड. पुणे
बम्बे मर्केंटाइल सहकारी बैंक लिमिटेड. मुंबई
नागरिक क्रडिट सहकारी बैंक लिमिटेड दादर
ब्रह्मांड शहरी सहकारी बैंक लिमिटेड पुणे
Dombivli नगरी सहकारी बैंक लिमिटेड Dombivli
गोवा शहरी सहकारी बैंक लिमिटेड. गोवा
ग्रेटर बम्बे सहकारी बैंक लिमिटेड. मुंबई
जलगांव जनता सहकारी बैंक लिमिटेड जलगांव
Janakalyan सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
Janalaxmi सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
जनता सहकारी बैंक लिमिटेड पुणे
कर्नाटक राज्य सहकारी एपेक्स बैंक लिमिटेड बेंगलुरु
कल्याण जनता सहकारी बैंक लिमिटेड कल्याण
कराड़ शहरी सहकारी बैंक लिमिटेड कराड़
महानगर सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
गोवा लिमिटेड के मापुसा शहरी सहकारी बैंक मापुसा
नगर शहरी सहकारी बैंक लिमिटेड अहमदनगर
नासिक के व्यापारी सहकारी बैंक लिमिटेड नासिक
न्यू इंडिया सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
NKGSB सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
Parsik जनता सहकारी बैंक लिमिटेड थाइन
प्रवर सहकारी बैंक लिमिटेड अहमदनगर
पंजाब आर महाराष्ट्र सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
रुपया सहकारी बैंक लिमिटेड पुणे
सांगली शहरी सहकारी बैंक लिमिटेड सांगली
सारस्वत सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
शामराव विट्ठल सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
सोलापुर जनता सहकारी बैंक लिमिटेड शोलापुर
ठाणे भारत सहकारी बैंक लिमिटेड थाइन
ठाणे जनता सहकारी बैंक लिमिटेड थाइन
Kapol सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
पारसी सहकारी बैंक लिमिटेड मुंबई
नागपुर नागरिक सहकारी बैंक लिमिटेड नागपुर
शिक्षक सहकारी बैंक लिमिटेड नागपुर
अकोला जनता Com.Co ऑपरेटिव बैंक लिमिटेड अकोला
अकोला शहरी सहकारी बैंक लिमिटेड अकोला
Khamgaon शहरी सहकारी बैंक लिमिटेड Khamgaon
कटक Gramya बैंक. कटक
Janaseva सहकारी बैंक, लिमिटेड पुणे

विदेशों मे कार्यरत भारतीय बैंक[सम्पादन करी]

२००७ नवम्बर ३० पर के रूप मे विदेश मे भारतीय बैंकसभ क सूची सहायक[२]

बैंक क नाम केन्द्र क नाम
भारतीय स्टेट बैंक (कनाडा) लिमिटेड टोरंटो वैंकूवर, मिसिसॉगा
भारतीय स्टेट बैंक (कैलिफोर्निया) लिमिटेड लस एंजिल्स, Artesia, सैन जोस (सिलिकन वैली)
भारतीय स्टेट बैंक वित्त इंक डेलावेयर संयुक्त राज्य अमरीका
एसबीआई इंटरनेशनल (मॉरीशस) मरीशस (अफ बैंक किनारा)
बड़ौदा युगांडा के बैंक लिमिटेड) युगांडा
बैंक अफ बड़ौदा (केन्या) लिमिटेड केन्या
बैंक अफ बड़ौदा (यू के) उम्मीदवार लिमिटेड लंदन, ब्रिटेन
बब(हांगकांग) लिमिटेड (प्रतिबंधित लाइसेंस्ड बैंक में परिवर्तित) हांगकांग
भारत के वित्त बैंक (केन्या) लिमिटेड केन्या
IOB गुण Pte लिमिटेड सिंगापुर
बैंक अफबड़ौदा (बोत्सवाना) लिमिटेड गाबोरोन बोत्स्वाना
बैंक अफबड़ौदा (गुयाना) इंक जर्ज टाउन गुयाना (दक्षिण अमेरिका)
आईसीआईसीआई बैंक लिमिटेड ब्रिटेन लंदन (ब्रिटेन)
आईसीआईसीआई बैंक कनाडा लिमिटेड टोरंटो (कनाडा)
बैंक अफबड़ौदा (तंजानिया) तंजानिया
बैंक अफबड़ौदा (दुबई, अबू धाबी, अल Khaimah, Deira, Dammam, Salalah, अल Ain रास) संयुक्त अरब अमीरात
बैंक अफबड़ौदा ओमान, मस्कट क सल्तनत,
बैंक अफबड़ौदा बेल्जियम, ब्रुसेल्स
आईसीआईसीआई बैंक यूरेशिया LLC रूस
पीटी बैंक Indomonex इंडोनेशिया
हिंद महासागर इंटरनेशनल बैंक लिमिटेड (IOIB) मरिशस, पोर्ट लुई
पंजाब नेशनल बैंक इंटरनेशनल लिमिटेड (PNBIL) यूनाइटेड किंगडम, लंदन
बैंक अफबड़ौदा (त्रिनिदाद आरटोबैगो) लिमिटेड त्रिनिदाद आर टोबैगो
पीटी बैंक Swadesi Tbk इंडोनेशिया
बैंक अफबड़ौदा (त्रिनिदाद और टोबैगो) लिमिटेड त्रिनिदाद और टोबैगो

विदेशी बैंक[सम्पादन करी]

ओ बैंक जेकर अप्रैल २००८ क भारत मे शाखासभ अछी-[३]

  • एबीएन एमरो बैंक NV - स्कटलैंड के रयल बैंक
  • अबू धाबी वाणिज्यिक बैंक लिमिटेड
  • अमेरिकन एक्सप्रेस बैंक
  • एंटवर्प हीरे बैंक
  • अरब बांग्लादेश बैंक
  • बैंक इंटरनेशनल इंडोनेशिया
  • बैंक अफ अमेरिका
  • बहरीन आर कुवेत के बैंक
  • सीलोन के बैंक
  • बैंक अफ नोवा स्कोटिया
  • बैंक अफ टोकियो-मित्सुबिशी UFJ
  • बार्कलेज बैंक
  • बीएनपी (BNP) पैरिबस
  • Calyon बैंक
  • ChinaTrust वाणिज्यिक बैंक
  • सिटी बैंक
  • डीबीएस बैंक
  • ड्यूश बैंक (Deutsche Bank)
  • एचएसबीसी (हांगकांग आर शंघाई बैंकिंग करपोरेशन)
  • JPMorgan चेस बैंक
  • क्रुंग थाई बैंक
  • Mashreq बैंक
  • Mizuho बैंक कॉर्पोरेट
  • ओमान इंटरनेशनल बैंक
  • शिन्हान बैंक
  • सोसाइट जेनेरेल
  • सोनाली बैंक
  • स्टैंडर्ड चार्टर्ड बैंक
  • मारीशस के स्टेट बैंक
भारत मे प्रतिनिधि कार्यालयसभ वाला बैंकसभ

अमेरिकी बैंक

  • न्यूयोर्क के बैंक
  • वाचोविया बैंक

ऑस्ट्रेलियाई बैंक

  • कमनवेल्थ बैंक
  • नेशनल बैंक ऑस्ट्रेलिया
  • वेस्टपैक बैंकिंग निगम

अस्ट्रिया के बैंक

  • Raiffeisen बैंक Zentral Osterreich

बेल्जियम के बैंक

  • फोर्टिस बैंक.
  • केबीसी बैंक NV

कनाडा के बैंक

  • कनाडा क रॉयल बैंक

संयुक्त अरब अमीरात बैंक

  • अमीरात बैंक इंटरनेशनल

फ्रांसीसी बैंक

  • क्रेडिट Industriel वाणिज्यिक एट
  • Natixis

जर्मन बैंक

  • Bayerische Hypo Vereinsbank und
  • कॉमर्ज़बैंक
  • ड्रेस्डनर बैंक
  • DZ ड्यूश बैंक एजी Zentral - Genossenschafts बैंक
  • HSH Nordbank
  • Württemberg - Landesbank Baden

आयरिश बैंक

  • DEPFA बैंक

इतालवी बैंकसभ

  • Banc Intesa Banca Commerciale Italiana
  • Banca रोमा di
  • Banca Populare डि वेरोना ई Novara
  • Banca Popolare di Vicenza
  • यूबीआई Banca - Unione di Banche Italiane
  • मोंटे Dei Paschi डि Sienna
  • Sanpaolo आई एम आई बैंक
  • विश्वविद्यालय Italiano Credito

नेपाली बैंक

  • एवरेस्ट बैंक

पुर्तगाली बैंक

  • Caixa Geral डे Depositos

रूसी बैंकसभ

  • Vnesheconombank
  • VTB भारत
  • Promsvyazbank

दक्षिण अफ्रीका के बैंक

  • पहले रैंड बैंक

दक्षिण कोरिया के बैंक

  • Wori बैंक

स्पेनिश बैंकसभ

  • बैंको डे Sabadell
  • बैंको Vizcaya बिलबाओ Argentaria

श्रीलंकाई बैंक

  • Hatton नेशनल बैंक

स्विट्जरलैंड के बैंक

  • यूबीएस (UBS)
  • क्रेडिट सुइस
  • Zurcher Kantonal बैंक

ऋण कम्पनीसभ[सम्पादन करी]

एहो सभ देखी[सम्पादन करी]

बाह्य जडीसभ[सम्पादन करी]

simple list of commercial banks in India

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. http://rbidocs.rbi.org.in/rdocs/Content/pdfs/schedulecoop.pdf
  2. http://www.rbi.org.in/commonman/Upload/English/Content/PDFs/71206.pdf के पृष्ठ 2
  3. www.rbi.org.in/commonman/Upload/English/Content/PDFs/71207.pdf

१.भारतीय रिजर्व बैंक ३१ के रूप मे मार्च २००८ www.rbi.org.in/commonman/Upload/English/Content/PDFs/71207.pdf

आकृति:भारत के बैंक