इक्वेडरक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि इक्वेडरक ५ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Bolivia map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल बोलिभियाक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  * सीमा पार क्षेत्रसभ
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
क्विटोक सहर A square with a large white church with one tower and several cuppolas. Ecuadorक्विटो,
आकृति:Country data इक्वेडर
०°०′१४″ उत्तर ७८°३०′०″ पश्चिम / ०.००३८९° पश्चिम nil / 0.00389; -78.50000 (City of Quito)
सांस्कृतिक:
(ii), (iv)
7002320000000000000३२० (७९०) १९७८ [२]
गालापागोस टापु Landscape with little vegetation, rocks and an isthmus. गालापागोस प्रान्त, आकृति:Country data इक्वेडर
०°४०′ दक्षिण ९०°३०′ पश्चिम / -०.६६७° पश्चिम nil / -0.667; -90.500 (Galápagos Islands)
प्राकृतिक:
(vii), (viii), (ix), (x)
7007140665140000000१,४०,६६,५१४ (३,४७,५९,११०) १९७८ [३]
[४]
[५]
[६]
सान्ता दे लोस रियोस दे कुएङ्काक एतिहासिक केन्द्र Roofs and towers of a small white church and a larger brown brick church with three large white-blue cuppolas. Ecuadorअजुए प्रान्त,
आकृति:Country data इक्वेडर
२°५३′०″ दक्षिण ७८°५९′०″ पश्चिम / -२.८८३३३° पश्चिम nil / -2.88333; -78.98333 (Historic Centre of Santa Ana de los Ríos de Cuenca)
सांस्कृतिक:
(ii), (iv), (v)
7002200000000000000२०० (४९०) १९९९ [७]
खापाक नान, एनडिन सडक प्रणाली Inca road system near Macchu Picchu, Peru. Argentina अर्जेन्टिना
Bolivia बोलिभिया
Chile चिली
Colombia कोलम्बिया
Ecuadorआकृति:Country data इक्वेडर
Peruआकृति:Country data पेरु
सांस्कृतिक:
(ii), (iii), (iv), (vi)
7008300000000000000३०,००,००,००० (७४,००,००,०००) २०१४ [८]
सङ्गय राष्ट्रिय निकुञ्ज Forested mountain landscape. Ecuadorमोरोनो प्रान्त,
आकृति:Country data इक्वेडर
१°५०′ दक्षिण ७८°२०′ पश्चिम / -१.८३३° पश्चिम nil / -1.833; -78.333 (Sangay National Park)
प्राकृतिक:
(vii), (viii), (ix), (x)
7005271925000000000२,७१,९२५ (६,७१,९४०) १९८३ [९]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Ecuador", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "City of Quito", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  3. "Galápagos Islands", UNESCO, अभिगमन तिथि २६ जून २०११ 
  4. 30th session 2006, pp. 70–71
  5. 31st session 2007, pp. 68–69
  6. 34th session 2010, pp. 34–35
  7. "Historic Centre of Santa Ana de los Ríos de Cuenca", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  8. "Qhapaq Ñan, Andean Road System", UNESCO, अभिगमन तिथि २ अगस्त २०१४ 
  9. "Sangay National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:अमेरिकाका विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची आकृति:World Heritage Sites in Ecuador