इथियोपियाक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि इथियोपियाक ९ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Ethiopia map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल इथियोपियाक सांस्कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
अक्सुम A large site containing several very high tombs. Ethटिग्रे क्षेत्र,
आकृति:Country data इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthAks
(i), (iv)
१९८० [२]
फसिल घेब्बी, गोन्दर क्षेत्र A picture of a four-storey stone castle surrounded by a grassy lawn and four cylindrical towers. Ethअम्हारा क्षेत्र,
आकृति:Country data इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthFas
(ii), (iii)
१९७९ [३]
हरार जुगोल, दृढ एतिहासिक सहर The Harar city wall (jugol). Ethहरारी क्षेत्र,
आकृति:Country data इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthHar
(ii), (iii),
(iv), (v)
7001480000000000000४८ (१२०) २००६ [४]
कोन्सो सांस्कृतिक परिदृश्य A Konso Waga sculpture. Ethदक्षिणी भाग,
आकृति:Country data इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthKon
(iii), (v)
7004140000000000000१४,००० (३५,०००) २०११ [५]
अवशक निचका उपत्यका A picture of a waterfall to the right, shooting water into the side of a rapid flowing river. Ethअफर क्षेत्र,
आकृति:Country data इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthLow
(ii), (iii), (iv)
१९८० [६]
ओमोक निचका उपत्यका The Omo River near Omorati. Ethदक्षिणी भाग,
आकृति:Country data इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthLow
(iii), (iv)
१९८० [७]
रक-हेव्न चर्चसभ, ललिबेला A picture of a pick-coloured building intact inside of a large, square hole. Ethअम्हारा क्षेत्र,
आकृति:Country data इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthRoc
(i), (ii), (iii)
१९७८ [८]
सिमिएन राष्ट्रिय निकुञ्जखतरापूर्ण A mountain landscape with deep precipices. Ethअम्हारा क्षेत्र,
आकृति:Country data इथियोपिया
प्राकृतिक:EthSem
(vii), (x)
7004220000000000000२२,००० (५४,०००) १९७८ [९][१०]
टिया A view of several tombstones lined up side-by-side. Ethदक्षिणी भाग
आकृति:Country data इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthTiy
(i), (iv)
१९८० [११]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Ethiopia", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Aksum", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  3. "Fasil Ghebbi, Gondar Region", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  4. "Harar Jugol, the Fortified Historic Town", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  5. "Konso Cultural Landscape", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ अगस्त २०११ 
  6. "Lower Valley of the Awash", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  7. "Lower Valley of the Omo", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  8. "Rock-Hewn Churches, Lalibela", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  9. "Simien National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि १ अगस्त २०१० 
  10. "Simien National Park – Threats to the Site (1996)", UNESCO, अभिगमन तिथि ११ सितम्बर २०११ 
  11. "Tiya", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:अफ्रिकाका विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची आकृति:World Heritage Sites in Ethiopia