केन्याक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि केन्याक ६ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Kenya map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल केन्याक सांस्कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभ सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
तुर्काना ताल राष्ट्रिय निकुञ्ज A view of a wide river separating two landmasses, on the left and right. Kenतुर्काना ताल,
आकृति:Country data केन्या
प्राकृतिक:KenLak
(viii), (x)
7005161485000000000१,६१,४८५ (३,९९,०४०) १९९७ [२]
ग्रेट रिफ्ट उपत्यकाक ताल प्रणाली An aerial view of a large, grassy plain by the water. A small road zigzags through the field. Kenरिफ्ट उपत्यका प्रान्त,
आकृति:Country data केन्या
प्राकृतिक:KenLak
(viii), (x)
7005161485000000000१,६१,४८५ (३,९९,०४०) २०११ [३][४]
लमु पुरानो सहर An aerial view of a path (that doubles as a wharf) along the coast of a large body of water. Kenलमु,
आकृति:Country data केन्या
सांस्कृतिक:KenLam
(ii), (iv), (vi)
7001160000000000000१६ (४०) २००१ [५]
माउन्ट केन्या राष्ट्रिय निकुञ्ज/प्राकृतिक जङ्गल A view of a very slanted and lengthy hill leading to a very foggy top. Kenकेन्द्रीय प्रान्त
पूर्वी प्रान्त,
आकृति:Country data केन्या
प्राकृतिक:KenMou
(vii), (ix)
7005142020000000000१,४२,०२० (३,५०,९००) १९९७ [६]
पवित्र मिजिकेन्दा काया जङ्गल Two women discuss beside two very long tree roots in a forest. Kenकोस्ट प्रान्त,
आकृति:Country data केन्या
सांस्कृतिक:KenSac
(iii), (v), (vi)
7003153800000000000१,५३८ (३,८००) २००८ [७]
फोर्ट जिसस A fortified, but badly-faded yellow-coloured wall looks off into distant sea to the left. Kenमोम्बासा,
आकृति:Country data केन्या
सांस्कृतिक:KenLak
(i), (iv)
7005161485000000000१,६१,४८५ (३,९९,०४०) २०११ [८]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Kenya", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Lake Turkana National Parks", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मई २०१० 
  3. "Kenya Lake System in the Great Rift Valley and Australia's Ningaloo Coast inscribed on UNESCO's World Heritage List", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ जून २०११ 
  4. "Kenya Lake System in the Great Rift Valley", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ जून २०११ 
  5. "Lamu Old Town", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मई २०१० 
  6. "Mount Kenya National Park/Natural Forest", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मई २०१० 
  7. "Sacred Mijikenda Kaya Forests", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मई २०१० 
  8. "World Heritage Convention", UNESCO, अन्तिम पहुँच ११ जुलाई २०११ 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:अफ्रिकाका विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची आकृति:World Heritage Sites in Kenya