जिम्बाब्वेक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि जिम्बाब्वेक ५ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Mauritius map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल मौरिससक सांस्कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभ सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
ग्रेट जिम्बाब्वे राष्ट्रिय धरोहर A picture of a semi-spherically shaped stone enclosure sitting in front of a larger wall. Zimमासभिङ्गो प्रान्त,
आकृति:Country data जिम्बाब्वे
सांस्कृतिक:ZimGre
(i), (iii), (vi)
7002722000000000000७२२ (१,७८०) १९८६ [२]
खामि अवशेष राष्ट्रिय धरोहर A black and white photo of a partially ruined wall from above. Zimमताबेलेल्याण्ड,
आकृति:Country data जिम्बाब्वे
सांस्कृतिक:ZimKha
(iii), (iv)
१९८६ [३]
माना पुल्स राष्ट्रिय निकुञ्ज, सापि आ चेवोर सफारी क्षेत्रसभ A view of a vegetated plain, with a river flowing in the foreground alongside it. Zimमताबेलेल्याण्ड उत्तर,
आकृति:Country data जिम्बाब्वे
प्राकृतिक:ZimMan
(vii), (ix), (x)
7005676600000000000६,७६,६०० (१६,७२,०००) १९८४ [४]
मतोबो पहाड A leafless tree partially obstructs a sunrise over a large field. Zimमताबेलेल्याण्ड दक्षिण,
आकृति:Country data जिम्बाब्वे
सांस्कृतिक:ZimMat
(iii), (v), (vi)
7005205000000000000२,०५,००० (५,१०,०००) २००३ [५]
मोसी-ओ-तुन्या / भिक्टोरिया ताल A view of dozens of waterfalls side-by-side crashing into the water below. A rainbow forms at the right. Zamलिभिङ स्टोन
र मताबेलेल्याण्ड उत्तर,
 जाम्बिया*
आकृति:Country data जिम्बाब्वे*
प्राकृतिक:ZamMos
(vii), (viii)
7003878000000000000८,७८० (२१,७००) १९८९ [६]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Zimbabwe", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Great Zimbabwe National Monument", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  3. "Khami Ruins National Monument", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  4. "Mana Pools National Park, Sapi and Chewore Safari Areas", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  5. "Matobo Hills", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  6. "Mosi-oa-Tunya / Victoria Falls", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:अफ्रिकाका विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची आकृति:World Heritage Sites in Zimbabwe