टर्कीक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि टर्कीक १३ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Turkey map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल टर्कीक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
ट्रोयक पुरातात्विक क्षेत्र Ruined walls. क्यानेककले प्रान्त,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii)(iii)(vi)
7002158000000000000१५८ (३९०) १९९८ [२]
बुर्साकुमालीकिजिक: ओट्टोमन साम्राज्यक जन्मस्थान 71 Bursa la Grande Moschea.jpg बुर्सा प्रान्त,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i)(ii)(iii)(iv)(vi)
7002193000000000000१९३ (४८०) २०१४ [३]
सफरानबोलुक सहर White houses with red tile roofs on a hillside. कराबुक प्रान्त,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii)(iv)(v)
7002193000000000000१९३ (४८०) १९९४ [४]
डिभरिगिक महान मस्जिद आ अस्पताल Low building of reddish stone with a prominent decorated entrance. सिभास प्रान्त,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i)(iv)
7003201600000000000२,०१६ (४,९८०) १९८५ [५]
गोरेमे राष्ट्रिय निकुञ्जकेपाडोकियाक चट्टान क्षेत्रसभ White stone pinnacle rocks topped by a dark colored rock. नेभसेहिर प्रान्त  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
मिश्रित:
(i)(iii)(v)(vii)
7003957600000000000९,५७६ (२३,६६०) १९८५ [६]
हट्टुशा: हिट्टिटेक राजधानी Stone gate with sculpted lions. कोरम प्रान्त,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i)(ii)(iii)(iv)
7002268000000000000२६८ (६६०) १९८६ [७]
हेरापोलिस-पामुककले Hanging white limestone wall. डेनिज्ली प्रान्त,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
मिश्रित:
(iii)(iv)(vii)
7003107700000000000१,०७७ (२,६६०) १९८८ [८]
इस्तानबुलक एतिहासिक क्षेत्रसभ A large building with a square tower, three mosques and ten minarets near water. इस्तानबुल सिटी र इस्तानबुल प्रान्त,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i)(ii)(iii)(iv)
7002678000000000000६७८ (१,६८०) १९८५ [९]
नेमरुत डग Large sculpted heads of a bird and a human lying on the ground. अदियामन प्रान्त,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i)(iii)(iv)
7001110000000000000११ (२७) १९८७ [१०]
केटलहोयुकक नियोलिथिक क्षेत्र Excavations at the southern area of the site. केन्द्रीय एनाटोलिया क्षेत्र,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii)(iv)
7001370000000000000३७ (९१); buffer zone १११ (२७०) २०१२ [११]
पर्गामोन आ ओकर द्वि- तह सांस्कृतिक परिदृश्य Pergamon - 01.jpg बरगामा, इजमिर प्रान्त  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i)(ii)(iii)(iv)(vi)
7002333000000000000३३३ (८२०); मध्यवर्ती क्षेत्र 7002477000000000000४७७ (१,१८०) २०१४ [१२]
सेलीमिए मस्जिद आ ओकर सामाजिक परिसर Large mosque with four minarets and a large dome of dark stone. एडिर्न, पूर्व थ्रेस,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i)(iv)
7000250000000000000२.५० (६.२); मध्यवर्ती क्षेत्र ३८ (९४) २०११ [१३]
जान्थोस-लेटुन Ruins of buildings and of an amphitheatre. मुग्लाअन्ताल्या प्रान्त,  टर्की
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii)(iii)
7002126000000000000१२६ (३१०); मध्यवर्ती क्षेत्र ६३ (१६०) १९८८ [१४]


सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Turkey", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Archaeological Site of Troy", UNESCO, अभिगमन तिथि ७ Dec २०११ 
  3. "Bursa and Cumalıkızık: the Birth of the Ottoman Empire", UNESCO, अभिगमन तिथि ४ Aug २०१४ 
  4. "City of Safranbolu", UNESCO, अभिगमन तिथि ७ Dec २०११ 
  5. "Great Mosque and Hospital of Divriği", UNESCO, अभिगमन तिथि ७ Dec २०११ 
  6. "Göreme National Park and the Rock Sites of Cappadocia", UNESCO, अभिगमन तिथि ७ Dec २०११ 
  7. "Hattusha: the Hittite Capital", UNESCO, अभिगमन तिथि ७ Dec २०११ 
  8. "Hierapolis-Pamukkale", UNESCO, अभिगमन तिथि ७ Dec २०११ 
  9. "Historic Areas of Istanbul", UNESCO, अभिगमन तिथि ७ Dec २०११ 
  10. "Nemrut Dağ", UNESCO, अभिगमन तिथि ७ Dec २०११ 
  11. "Neolithic Site of Çatalhöyük", UNESCO, अभिगमन तिथि ४ Aug २०१३ 
  12. "Pergamon and its Multi-Layered Cultural Landscape", UNESCO, अभिगमन तिथि ४ Aug २०१४ 
  13. "Selimiye Mosque and its Social Complex", UNESCO, अभिगमन तिथि ७ Dec २०११ 
  14. "Xanthos-Letoon", UNESCO, अभिगमन तिथि ७ Dec २०११ 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:युरोपक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची आकृति:World Heritage Sites in Turkey