पानामाक विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि पनामाक २ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in El Salvador map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल एल साल्भादोरक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण क्षेत्र
  * सिमा पार क्षेत्र


सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
पानामा भिजोक पुरातात्विक केन्द्र आ पानामा सिटीक एतिहासिक जिला Ruins of a four-storied stone tower. Panamaपानामा प्रान्त,
 पानामा
९°००′२४″ उत्तर ७९°२९′०६″ पश्चिम / ९.००६६७° पश्चिम nil / 9.00667; -79.48500 (Archaeological Site of Panamá Viejo and Historic District of Panamá)
सांस्कृतिक:
(ii), (iv), (vi)
7001570000000000000५७ (१४०) १९९७ [२]
[३]
कोइबा राष्ट्रिय निकुञ्ज आ ओकर समुद्री संरक्षणक विशेस क्षेत्र Sand beach with palm trees and drift wood. Panamaभेरागुस प्रान्त,
 पानामा
७°२६′ उत्तर ८१°४६′ पश्चिम / ७.४३३° पश्चिम nil / 7.433; -81.767 (Coiba National Park and its Special Zone of Marine Protection)
प्राकृतिक:
(ix), (x)
7005270125000000000२,७०,१२५ (६,६७,४९०) २००५ [४]
ड्यारिएन राष्ट्रिय निकुञ्ज An ocelot lying on a tree branch. Panamaड्यारिएन प्रान्त,
 पानामा
७°४४′ उत्तर ७७°३३′ पश्चिम / ७.७३३° पश्चिम nil / 7.733; -77.550 (Darien National Park)
प्राकृतिक:
(vii), (ix), (x)
7005597000000000000५,९७,००० (१४,८०,०००) १९८१ [५]
पनामाक क्यारिबियन लगक किल्लासभ: पोर्टोबेलो-सान लोरेन्जो Ruins of a fort near water. Panamaकोलोन प्रान्त,,
 पानामा
९°३३′१४″ उत्तर ७९°३९′२१″ पश्चिम / ९.५५३८९° पश्चिम nil / 9.55389; -79.65583 (Fortifications on the Caribbean Side of Panama: Portobelo-San Lorenzo)
सांस्कृतिक:
(i), (iv)
१९८० [६]
तालामान्का श्रेणी-ला एमिस्ताद निकुञ्ज / ला एमिस्ताद राष्ट्रिय निकुञ्ज Narrow waterfall Costa Ricaसान जोसे,  कोस्टारिका*; चिरिकी प्रान्त,  पानामा*
९°२४′२६″ उत्तर ८२°५६′२०″ पश्चिम / ९.४०७२२° पश्चिम nil / 9.40722; -82.93889 (Talamanca Range-La Amistad Reserves / La Amistad National Park)
प्राकृतिक:
(vii), (viii), (ix), (x)
7005567845000000000५,६७,८४५ (१४,०३,१८०) १९८३ [७]
[८]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Panama", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Archaeological Site of Panamá Viejo and Historic District of Panamá", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  3. "Decision - 27COM 8C.40 - Archaeological Site of Panamá Viejo and Historic District of Panamá (Panama)", UNESCO, अभिगमन तिथि १३ सितम्बर २०११ 
  4. "Coiba National Park and its Special Zone of Marine Protection", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  5. "Darien National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  6. "Fortifications on the Caribbean Side of Panama: Portobelo-San Lorenzo", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  7. "Talamanca Range-La Amistad Reserves / La Amistad National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  8. "Decision - 14COM IX - SOC: La Amistad/Talamanca Range (Costa Rica)", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:अमेरिकाका विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची आकृति:World Heritage Sites in Panama