प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कङ्गोक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कङ्गोक ५ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Democratic Republic of the Congo map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कङ्गोक सांस्कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
गरम्बा राष्ट्रिय निकुञ्जखतरापूर्ण An overhead and cloudy view of a wide, swampy river with grassy plains on both sides. Demओरियन्टल,
 प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कंगो
प्राकृतिक:DemGar
(vii), (x)
7005500000000000000५,००,००० (१२,००,०००) १९८० [२][३][४][५][६]
कहुजि-बिएगा राष्ट्रिय निकुञ्जखतरापूर्ण A gorilla eating in a shrub. Demमनिएमा
दक्षिण किभु,
 प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कंगो
प्राकृतिक:DemKah
(x)
7005600000000000000६,००,००० (१५,००,०००) १९८० [७][८]
ओकापि वन्यजन्तु आरक्षखतरापूर्ण River lined by tropical vegetation. Many stones are found in the river. Dem ओरियन्टल,
 प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कंगो
प्राकृतिक:DemOka
(x)
7006137262500000000१३,७२,६२५ (३३,९१,८३०) १९९६ [९][१०]
सलोङ्गा राष्ट्रिय निकुञ्जखतरापूर्ण A river meandering through a wooded plain. Demमनिएमा
दक्षिण किभु,
 प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कंगो
प्राकृतिक:DemSal
(vii), (ix)
7006360000000000000३६,००,००० (८९,००,०००) १९८४ [११][१२]
भिरुङ्गा राष्ट्रिय निकुञ्जखतरापूर्ण A picture of a mountain landscape with trunks of trees or shrubs that appear to have burned. Demउत्तर किभु
ओरियन्टल,
 प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कंगो
प्राकृतिक:DemVir
(vii), (viii), (x)
7005800000000000000८,००,००० (२०,००,०००) १९७९ [१३][१४]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Democratic Republic of the Congo", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Garamba National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  3. "Decision – 08COM X.26-27 – Inscriptions on the List of World Heritage in Danger", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  4. "Decision – 16COM X.E – Removed from the World Heritage List in Danger: Garamba National Park (Zaire)", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  5. Convention Concerning the Protection of the World Cultural and Natural Heritage, Eighth Ordinary Session (PDF), Buenos Aires: UNESCO, २९ अक्टुबर – २ नवम्बर १९९४, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  6. "VII.37 Garamba National Park (Zaire)", Convention Concerning the Protection of the World Cultural and Natural Heritage, Twentieth Session, Merida, Mexico: UNESCO, २–७ दिसम्बर १९९६, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  7. "Kahuzi-Biega National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  8. "Kahuzi-Biega National Park – Threats to the Site (1997)", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  9. "Okapi Wildlife Reserve", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  10. "Okapi Wildlife Reserve – Threats to the Site (1997)", UNESCO, अभिगमन तिथि ११ सितम्बर २०११ 
  11. "Salonga National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  12. "Decision – 23COM X.B.21 – SOC: Salonga National Park (Democratic Republic of the Congo (DRC))". UNESCO. http://whc.unesco.org/en/decisions/2666. अन्तिम पहुँच तिथि: 11 September 2011. 
  13. "Virunga National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  14. "Virunga National Park – Threats to the Site (1994)", UNESCO, अभिगमन तिथि ११ सितम्बर २०११ 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:अफ्रिकाका विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची आकृति:World Heritage Sites in Democratic Republic of the Congo