फिनल्याण्डक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि फिनल्याण्डक ७ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Finland map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल फिनल्याण्डक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची :-

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
चित्र: जगहक तस्वीर
क्षेत्र: फिनल्याण्डक इलाका तथा क्षेत्र
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल वर्ष आ मापदण्ड
क्षेत्रफल: जमिनसँ छेकल भू-भाग
समय: स्थापना भेल वर्ष
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र (नाम) चित्र क्षेत्र युनेस्को डेटा क्षेत्रफल
ह (एक्रे)
समय विवरण सन्दर्भ
सममल्लाहदेनमाकीक तामा युगक असमसान सम्पदासभ रोम (ल्प्पी), सतकुन्टा,  फिनल्याण्ड

सांस्कृतिक:
(iii), (iv)
१९९९ [२]
सुमेनलिनाक किल्ला हेल्सिन्की,  फिनल्याण्ड

सांस्कृतिक:
(iv)
१९९१ [३]
उच्च कोस्ट / भार्केन पुरातात्विक सम्पदा वेस्टर्नोरल्याण्ड,  स्वीडेन* and  फिनल्याण्ड*
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(viii)
7005194400000000000१,९४,४०० (४,८०,०००) २००० [४]
पुरानो रउमा रोम, सतकुन्टा,  फिनल्याण्ड

सांस्कृतिक:
(iv), (v)
7001290000000000000२९ (७२); बफर क्षेत्र १४२ (३५०) १९९१ [५][६]
पेताजाभेसी पुरान चर्च पेताजावेसी, केन्द्रीय फिनल्याण्ड,  फिनल्याण्ड

सांस्कृतिक:
(iv)
१९९४ [७]
स्त्रुभे जियोडेटिक आर्क
 Belarus*, आकृति:Country data इस्टोनिया*,  फिनल्याण्ड*, आकृति:Country data Latvia*,  लिथुआनिया*, आकृति:Country data Moldova*,  नर्वे*,  रूस*,  स्वीडेन* र  युक्रेन* सांस्कृतिक:
(ii), (iii), (vi)
२००५ [८]
भेर्ला ग्राउण्डवुड आ बोर्ड मिल कोवोला (जाला), क्यमेंलाक्सो,  फिनल्याण्ड

सांस्कृतिक:
(iv)
7001230000000000000२३ (५७); बफर क्षेत्र ८० (२००) १९९६ [९]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "Properties Inscribed on the World heritage List", UNESCO, अभिगमन तिथि २०१०-१०-०१ 
  2. "Bronze Age Burial Site of Sammallahdenmäki", UNESCO, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 
  3. "Fortress of Suomenlinna", UNESCO, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 
  4. "High Coast / Kvarken Archipelago", UNESCO, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 
  5. "Old Rauma", UNESCO, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 
  6. "Old Rauma" (PDF), UNESCO, पृ: ५२, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 
  7. "Petäjävesi Old Church", UNESCO, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 
  8. "Struve Geodetic Arc", UNESCO, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 
  9. "Verla Groundwood and Board Mill", UNESCO, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:युरोपक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची