ब्राजिलक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि ब्राजिलक १९ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Bolivia map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल बोलिभियाक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  * सीमा पार क्षेत्रसभ
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
एटलान्टिक वन दक्षिण-पूर्व निकुञ्ज Forested mountains topped by rocks. साओ पाउलो, रियो
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function}}
प्राकृतिक: vii, ix, x 7005468193000000000४,६८,१९३ (११,५६,९३०); मध्यवर्ती क्षेत्र १२,२३,५५७ (३०,२३,४८०) १९९९ [२]
ब्रसिलिया Human sculptures and a hyperbolic shaped modern building with white ribs and glass. फेडेरल जिला ,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांकृतिक: i, iv १९८७ [३]
ब्रजिलियाली एटलान्टिक टापुसभ: फर्नान्डो दे नोरोन्हाएटोल दास रोकास निकुञ्जसभ Rocky coast interspersed by sand beaches. रियो ग्रान्ड,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:vii, ix, x 7004422700000000000४२,२७० (१,०४,५००); मध्यवर्ती क्षेत्र १,४०,७१३ (३,४७,७१०) २००१ [४]
केन्द्रीय अमेजन संरक्षण परिसर Satellite image of a wide river and smaller meandering tributaries running through a light green landscape. अमेजोनास,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:ix, x 7006532301800000000५३,२३,०१८ (१,३१,५३,४६०) २००० [५]
[६]
केर्रादो संरक्षित क्षेत्रसभ: चपादा दोस भेदिरोस राष्ट्रिय निकुञ्जइमास राष्ट्रिय निकुञ्जसभ Rocky mountain landscape and valley. केन्द्रीय ब्राजिल,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक: ix, x 7005367356000000000३,६७,३५६ (९,०७,७६०) २००१ [७]
डिस्कभरी कोस्ट एटलान्टिक वन आरक्ष Small waterfall sided by two large rocks. बहिया,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक: ix, x 7005111930000000000१,११,९३० (२,७६,६००) १९९९ [८]
साल्भाडोर दे बाहियाक एतिहासिक केन्द्र Large three-storied buildings with facades painted in bright colors: light blue and yellow. बाहिया राज्य,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:iv, vi १९८५ [९]
साओ लुइसक एतिहासिक केन्द्र A cobblestone street of old single-storied brightly colored houses. मारानहाओ राज्य,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:iii, iv, v १९९७ [१०]
डायमनटिनाक एतिहासिक सहरक केन्द्र Old church, cobble stone streets and two-storied houses with white facades. मिनास गेरियास,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक: ii, iv 7001290000000000000२९ (७२) १९९९ [११]
गोइसक एतिहासिक सहरक केन्द्र Facade of a two-storied stone church, largely painted white/beige with red/brownish window frames. गोइस,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक: ii, iv 7001400000000000000४० (९९); मध्यवर्ती क्षेत्र ४४ (११०) २००१ [१२]
ओलिन्डाक एतिहासिक सहरक केन्द्र White stone church with red tile roof near the sea. पर्नामबुओ,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक: ii, iv 7002120000000000000१२० (३००); buffer zone ९२० (२,३००) १९८२ [१३]
अउरो प्रेटोक एतिहासिक सहर Two-storied white buildings with red roof tiles lining a square. At the end of the square there is a prominent building with a clock tower. मिनास गेरियास,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक: i, iii १९८० [१४]
इगुआकु राष्ट्रिय निकुञ्ज A large horseshoe shaped waterfall. पराना,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:vii, x 7005170086000000000१,७०,०८६ (४,२०,२९०) १९८६ [१५]
गुवारानिसक हेसुइट मिसनसभ: सान इग्नासियो मिनी, सान्ता आना, नुयेस्त्रा सेन्योरा दे लोरेटोसान्ता मारिया मायोर (अर्जेन्टिना), साओ मिगुएल दास मिस्सोएस (ब्राजिल) Ruins of a stone church facade and tower. मिसन प्रान्त,  अर्जेन्टिना* आ रियो ग्राण्ड,  ब्राजिल*
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:iv १९८३ [१६]
[१७]
पान्टाना संरक्षित क्षेत्र Plain with forests, grassland, rivers and many lakes. माटो ग्रोसो,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक: vii, ix, x 7005187818000000000१,८७,८१८ (४,६४,११०) २००० [१८]
रियो दी जेनेरियो: हिमालय आ समुद्रक बिचमे कारिओक परिदृश्य Human sculptures and a hyperbolic shaped modern building with white ribs and glass. रियो दी जेनेरियो,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक: vi 7003724900000000000७,२४९ (१७,९१०); मध्यवर्ती क्षेत्र ८,६२१ (२१,३००) २०१२ [१९]
बोम जिसस दो कोङ्गोनहासक तिर्थस्थल Stairs leading to a white stone church with two towers. Sculptures are placed on walls in front of the church. कोङ्गोनहास,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक: i, iv १९८५ [२०]
साओ क्रिस्टोभाओमे रहल साओ फ्रान्सिस्क स्क्वायर Square of São Francisco सेरगिप,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:ii, iv 7000300000000000000३.०० (७.४); मध्यवर्ती क्षेत्र २,५०० (६,२००) २०१० [२१]
सेर्रा दा क्यापिभारा राष्ट्रिय निकुञ्ज Rock painting in red of a four legged animal, a smaller four legged animal and a human figure. पियाउ,
 ब्राजिल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:iii १९९१ [२२]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Brazil", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Atlantic Forest South-East Reserves", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  3. "Brasília", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  4. "Brazilian Atlantic Islands: Fernando de Noronha and Atol das Rocas Reserves", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  5. "Central Amazon Conservation Complex", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  6. "Decision - 27COM 8C.10 - Central Amazon Conservation Complex (Brazil)", UNESCO, अभिगमन तिथि २६ सितम्बर २०११ 
  7. "Cerrado Protected Areas: Chapada dos Veadeiros and Emas National Parks", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  8. "Discovery Coast Atlantic Forest Reserves", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  9. "Historic Centre of Salvador de Bahia", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  10. "Historic Centre of São Luís", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  11. "Historic Centre of the Town of Diamantina", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  12. "Historic Centre of the Town of Goiás", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  13. "Historic Centre of the Town of Olinda", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  14. "Historic Town of Ouro Preto", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  15. "Iguaçu National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  16. "Jesuit Missions of the Guaranis: San Ignacio Mini, Santa Ana, Nuestra Señora de Loreto and Santa Maria Mayor (Argentina), Ruins of Sao Miguel das Missoes (Brazil)", UNESCO, अभिगमन तिथि ८ सितम्बर २०११ 
  17. "Jesuit Missions of the Guaranis", UNESCO, अभिगमन तिथि ८ सितम्बर २०११ 
  18. "Pantanal Conservation Area", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  19. "Rio de Janeiro: Carioca Landscapes between the Mountain and the Sea", UNESCO, अभिगमन तिथि जुलाई २, २०११ 
  20. "Sanctuary of Bom Jesus do Congonhas", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  21. "São Francisco Square in the Town of São Cristóvão", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 
  22. "Serra da Capivara National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि १० सितम्बर २०११ 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:अमेरिकाका विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची आकृति:World Heritage Sites in Brazil