भियतनामक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि भियतनामक ८ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१][२]


विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Vietnam map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल भियतनामक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: इन्डोनेसियाक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकर)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
थाङ लोङक शाही कोटक केन्द्रीय क्षेत्र - हनोई
Stone tower on top of a stone wall. The wall has circular wheel-shaped windows and a red flag with yellow star is raised on top of the tower.
हनोई,भियतनाम
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii), (iii), (vi)
7001180000000000000१८ (४४); मध्यवर्ती क्षेत्र १०८ (२७०) २०१० [३]
हो वंशको कोट A gate built of massive grey stones. भिन लो जिला, थान हो प्रान्त, भियतनाम
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii), (iv)
7002156000000000000१५६ (३९०); मध्यवर्ती क्षेत्र ५,०७९ (१२,५५०) २०११ [४]
हुए धरोहरसभक परिसर Staircase leading to a building of dark stone. A simple decorated gate is at the top of the staircase. थुआ थिन-हुए प्रान्त, भियतनाम
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii), (iv)
१९९३ [५]
हा लोङ खाडी Forested rocks in the sea. कवाङ निन प्रान्त, भियतनाम
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (viii)
7005150000000000000१,५०,००० (३,७०,०००) १९९४ [६]
होइ एन प्राचीन सहर Street lined by rows of two-storied stone houses opening onto the street. कवाङ नाम प्रान्त, भियतनाम
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii), (v)
7001300000000000000३० (७४); मध्यवर्ती क्षेत्र २८० (६९०) १९९९ [७]
माय सन मन्दिर Ruins of buildings of red stone with niches and sculptures. The roof of one of the structures is partially covered in grass. कवाङ नाम प्रान्त, भियतनाम
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii), (iii)
7002142000000000000१४२ (३५०); मध्यवर्ती क्षेत्र ९२० (२,३००) १९९९ [८]
फोङ ना-के बङ राष्ट्रिय निकुञ्ज Landscape with river and densely forested hills. कवाङ बिन प्रान्त, भियतनाम
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(viii)
7004857540000000000८५,७५४ (२,११,९००) २००३ [९]
ट्राङ एन परिदृश्य परिसर Tam Cốc in Hoa Lư Ancient Capital निन बिन प्रान्त, भियतनाम
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
मिश्रित:
(v), (vii), (viii)
२०१४ [१०]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Vietnam", UNESCO, अभिगमन तिथि १ जुलाई २०१२ 
  2. "Composition of macro geographical (continental) regions, geographical sub-regions, and selected economic and other groupings", Geographical region and composition of each region, United Nations Statistics Division, २०१०, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 
  3. "Central Sector of the Imperial Citadel of Thang Long - Hanoi", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  4. "Citadel of the Ho Dynasty", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  5. "Complex of Hué Monuments", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  6. "Ha Long Bay", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  7. "Hoi An Ancient Town", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  8. "My Son Sanctuary", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  9. "Phong Nha-Ke Bang National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  10. "Trang An Landscape Complex", UNESCO, अभिगमन तिथि २३ जून २०१४ 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Vietnam

आकृति:एसियाका विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची