सेनेगलक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि सेनेगलक ८ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Senegal map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल सेनेगलक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल गेल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
बस्सारी कन्ट्री: बस्सारी, फुलाबेदिक सांस्कृतिक परिदृश्य A Bedik village with a traditional house and two women working. Sen सेनेगल सांस्कृतिक:SenBas
(iii), (v), (vi)
7004503090000000000५०,३०९ (१,२४,३२०) 2012 [२]
जोउद राष्ट्रिय पन्क्षि विहार A very small grassy island cramped with white, long-beaked pelicans. Senसेन्ट-लोइस क्षेत्र,
 सेनेगल
प्राकृतिक:SenDjo
(vii), (x)
7004160000000000000१६,००० (४०,०००) १९८१ [३]
गोरीक टापु A picture with a beige dock in the foreground and a multicoloured city in the background. Senडकार क्षेत्र,
 सेनेगल
सांस्कृतिक:SenIslandofGor
(vi)
१९७८ [४]
सेन्ट-लोइसक टापु A somewhat narrow street runs straight between several lightly coloured buildings. Senसेन्ट-लोइस क्षेत्र,
 सेनेगल
सांस्कृतिक:SenIslandofSai
(ii), (iv)
२००० [५]
निकोलो-कोबा राष्ट्रिय निकुञ्जखतरापूर्ण A bird's eye view of a river running through a forested plain. Senकेदोउगु क्षेत्र
तम्बाकोन्दा क्षेत्र,
 सेनेगल
प्राकृतिक:SenNio
(x)
7005913000000000000९,१३,००० (२२,६०,०००) १९८१ [६][७]
सलोम डेल्टा An aerial view of a river zigzagging sharply through a damp field. Sen सेनेगल सांस्कृतिक:SenSal
(iii), (iv), (v)
7005145811000000000१,४५,८११ (३,६०,३१०) २०११ [८]
सेनेगाम्बियाक पत्थर वृतसभ A picture of several mounds of dirt. Gamकेन्द्रीय नदि विभाग
काओलक क्षेत्र,
 गाम्बिया*
 सेनेगल*
सांस्कृतिक:GamSto
(i), (iii)
7001100000000000000१० (२५) २००६ [९]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Senegal", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Bassari Country: Bassari, Fula and Bedik Cultural Landscapes", UNESCO, अभिगमन तिथि ४ अगस्त २०१३ 
  3. "Djoudj National Bird Sanctuary", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  4. "Island of Gorée", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  5. "Island of Saint-Louis", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  6. "Niokolo-Koba National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  7. "Decision – 31COM 7B.1 – State of conservation of World Heritage Properties – Niokolo-Koba National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि ११ सितम्बर २०११ 
  8. "Saloum Delta", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ अगस्त २०११ 
  9. "Stone Circles of Senegambia", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:अफ्रिकाका विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची आकृति:World Heritage Sites in Senegal