स्वीडेनक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि स्वीडेनक १५ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमामे मान्यता प्रदान कएल गेल अछी ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Sweden map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल स्वीडेनक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची :-

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
चित्र: जगहक तस्वीर
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
नाम चित्र निर्देशांक देश समय युनेस्को
सन्दर्भ
युनेस्को
डेटा
विवरण सन्दर्भ
दक्षिणी ओल्याण्डक कृषि परिदृश्य Olandeketorp.jpg ५६°१९′३०″ उत्तर १६°२९′००″ पूर्व / ५६.३२५००° उत्तर १६.४८३३३° पूर्व / 56.32500; 16.48333 काल्मर]] २००० ९६८ iv, v
(सांस्कृतिक)
[२]
बिर्काहोभगार्डेन Birka Svarta jorden 1991.jpg ५९°२०′६.५″ उत्तर १७°३२′३३.५″ पूर्व / ५९.३३५१३९° उत्तर १७.५४२६३९° पूर्व / 59.335139; 17.542639 स्टकहोम १९९३ ५५५ iii, iv
(सांस्कृतिक)
[३]
ग्यामेलस्ताद चर्च टाउन Gammelstad-town-12.JPG ६५°३८′४६″ उत्तर २२°१′४३″ पूर्व / ६५.६४६११° उत्तर २२.०२८६१° पूर्व / 65.64611; 22.02861 नोरबोन्टे १९९६ ७६२ ii, iv, v
(सांस्कृतिक)
[४]
हलसिङ्गल्याण्डक सजाएल फार्महाउस Gästgivars.jpg ६१°४२′२६″ उत्तर १६°११′४५″ पूर्व / ६१.७०७२२° उत्तर १६.१९५८३° पूर्व / 61.70722; 16.19583 ग्याभ्लेवर्ग २०१२ १२८२ v
(सांस्कृतिक)
[५]
एंगलवर्ग आयरनवर्कस Engelsberg-Huettenwerk-01.jpg ५९°५८′००″ उत्तर १६°००′३०″ पूर्व / ५९.९६६६७° उत्तर १६.००८३३° पूर्व / 59.96667; 16.00833 भास्टमनल्याण्ड १९९३ ५५६ iv
(सांस्कृतिक)
[६]
भिस्बीक सहर Visby 4-.JPG ५७°३८′३०″ उत्तर १८°१७′४५″ पूर्व / ५७.६४१६७° उत्तर १८.२९५८३° पूर्व / 57.64167; 18.29583 गट्ल्याण्ड १९९५ ७३१ iv, v
(सांस्कृतिक)
[७]
हाई कोस्ट/भार्केन टापुसमूह Höga Kusten, Gulf Rödviken near Ullånger, Sweden.jpg ६३°१८′००″ उत्तर २१°१८′००″ पूर्व / ६३.३००००° उत्तर २१.३००००° पूर्व / 63.30000; 21.30000 वेस्टनोरल्याण्ड २००० (२००६ विस्तार) ८९८ viii
(प्राकृतिक)
सँ साझा फिनल्याण्ड, देखैला उच्च कोस्टक्वारकेँ [८]
ल्यापिनियोन क्षेत्र Sarek Skierffe Rapadelta.jpg ६७°२०′००″ उत्तर १७°३५′००″ पूर्व / ६७.३३३३३° उत्तर १७.५८३३३° पूर्व / 67.33333; 17.58333 नोरबोन्टे १९९६ ७७४ iii, v, vii, viii, ix
(मिश्रित)
[९]
फालुनमे रहल महान कपर हिमालक खानी क्षेत्र Falu koppargruva.jpg ६०°३६′१७″ उत्तर १५°३७′५१″ पूर्व / ६०.६०४७२° उत्तर १५.६३०८३° पूर्व / 60.60472; 15.63083 दलरना २००१ १०२७ ii, iii, v
(सांस्कृतिक)
[१०]
कार्ल्सक्रोनाक नौसेना बन्दरगाह Fredrikskyrkan Karlskrona.jpg ५६°१०′००″ उत्तर १५°३५′००″ पूर्व / ५६.१६६६७° उत्तर १५.५८३३३° पूर्व / 56.16667; 15.58333 ब्लेकिङ १९९८ ८७१ ii, iv
(सांस्कृतिक)
[११]
तनुंक चट्टान समूह Tanumshede 2005 rock carvings 5.jpg ५८°४२′०४″ उत्तर ११°२०′२८″ पूर्व / ५८.७०१११° उत्तर ११.३४१११° पूर्व / 58.70111; 11.34111 भास्त्रा गटल्याण्ड १९९४ ५५७ i, iii, iv
(सांस्कृतिक)
[१२]
द्रोतनिङ्घोमक शाही दरबार Drottningholmpalace.jpg ५९°१९′२३″ उत्तर १७°५३′००″ पूर्व / ५९.३२३०६° उत्तर १७.८८३३३° पूर्व / 59.32306; 17.88333 स्टकहोम १९९१ ५५९ iv
(सांस्कृतिक)
[१३]
कोज्सस्कायर्कोगार्डेन Skogskyrk Grav 2006.jpg ५९°१६′३२″ उत्तर १८°०५′५८″ पूर्व / ५९.२७५५६° उत्तर १८.०९९४४° पूर्व / 59.27556; 18.09944 स्टकहोम १९९४ ५५८ ii, iv
(सांस्कृतिक)
[१४]
स्त्रुभे जियोडेटिक आर्क Hammerfest Meridianstein.jpg नोरबोटेन २००५ ११८७ ii, iii, vi
(सांस्कृतिक)
संग साझा बेलारुस, इस्टोनिया, फिनल्याण्ड, लात्भिया, लिथुआनिया, मोल्डोभा, नर्वे, रूसयुक्रेन [१५]
वारबर्ग रेडियो स्टेशन Grimeton VLF transmitter 2004.jpg ५७°०६′००″ उत्तर १२°२३′००″ पूर्व / ५७.१००००° उत्तर १२.३८३३३° पूर्व / 57.10000; 12.38333 हल्याण्ड २००४ ११३४ ii, iv
(सांस्कृतिक)
[१६]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:युरोपक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची