कोस्टारिकाक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि कोस्टारिकाक ४ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Bolivia map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल बोलिभियाक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  * सीमा पार क्षेत्रसभ
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
एरिया दे कन्जरभेकन गुयानाकास्ते Mountain, grassland and some trees. Costa Ricaगुयानाकास्ते प्रान्त,
 कोस्टारिका
१०°५१′उ॰ ८५°३७′प॰ / १०.८५०°N ८५.६१७°W / 10.850; -85.617 (Area de Conservación Guanacaste)
प्राकृतिक:
(ix), (x)
7005147000000000000१,४७,००० (३,६०,०००) १९९९ [२]
कोकोस टापु राष्ट्रिय निकुञ्ज Hilly coast with grassland, forest and a sandy beach. Costa Ricaपुन्तारेनाज प्रान्त,
 कोस्टारिका
५°३२′उ॰ ८७°४′प॰ / ५.५३३°N ८७.०६७°W / 5.533; -87.067 (Cocos Island National Park)
प्राकृतिक:
(ix), (x)
7005199790000000000१,९९,७९० (४,९३,७००) १९९७ [३]
[४]
पूर्व कोलम्बियन सरदार बस्तीसभ सहित दिक्विसको पत्थर क्षेत्रसभ Stone sphere of Costa Rica located at National Museum. पाल्मर सुर,  कोस्टारिका
८°५४′४१″N ८३°२८′३९″W / ८.९११३८९°N ८३.४७७५००°W / 8.911389; -83.477500 (Precolumbian chiefdom settlements with stone spheres of the Diquís)
सांस्कृतिक:
(iii)
7003617200000000000६,१७२ (१५,२५०); buffer zone ६,०८० (१५,०००) २०१४ [५]
तालामान्का श्रेणी-ला एमिस्ताद निकुञ्ज / ला एमिस्ताद राष्ट्रिय निकुञ्ज Narrow waterfall Costa Ricaसान जोसे,  कोस्टारिका*; चिरिकी प्रान्त,  पानामा*
९°२४′२६″उ॰ ८२°५६′२०″प॰ / ९.४०७२२°N ८२.९३८८९°W / 9.40722; -82.93889 (Talamanca Range-La Amistad Reserves / La Amistad National Park)
प्राकृतिक:
(vii), (viii), (ix), (x)
7005567845000000000५,६७,८४५ (१४,०३,१८०) १९८३ [६]
[७]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Costa Rica", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Area de Conservación Guanacaste", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मई २०१० 
  3. "Cocos Island National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मई २०१० 
  4. "Decision - 26COM 23.4 - Cocos Island National Park (Costa Rica)", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मई २०१० 
  5. "Precolumbian chiefdom settlements with stone spheres of the Diquís", UNESCO, अन्तिम पहुँच २३ जून २०१४ 
  6. "Talamanca Range-La Amistad Reserves / La Amistad National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मई २०१० 
  7. "Decision - 14COM IX - SOC: La Amistad/Talamanca Range (Costa Rica)", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मई २०१० 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Costa Rica