क्यानाडाक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ क्यानाडाक १७ टा सम्पदाके संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक संगठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान केने छल ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित क्यानाडाक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे सामेल कल वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण
  * सीमा पार क्षेत्रसभ
सम्पदासभ चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हेक्टर (एकर)
वर्ष विवरण सन्दर्भ
क्यानेडियन रकी हिमालय निकुञ्ज Lake and forest in front of high rocky mountains with snow. Canadaअल्बर्टा आ ब्रिटिस कोलम्बिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (viii)
7006230688400000000२३,०६,८८४ (५७,००,४३०) १९८४ [२]
[३]
डायनोसर प्रान्तीय निकुञ्ज A skeleton of a dinosaur. Canadaअल्बर्टा
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (viii)
7003749300000000000७,४९३ (१८,५२०) १९७९ [४]
ग्रोस मोर्ने राष्ट्रिय निकुञ्ज Mountain landscape with little vegetation and ocher stones. Canadaन्यूफाउन्डल्याण्ड
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (viii)
7005180500000000000१,८०,५०० (४,४६,०००) १९८७ [५]
Head-Smashed-In Buffalo Jump A line of rocks overlooking a plain. Canadaअल्बर्टा
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(vi)
१९८१ [६]
पुरानो क्युबेकक एतिहासिक जिला Relatively tall and narrow five storied building of grey stone with a dark roof and an attached clock tower. Canadaक्युबेक सिटी
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iv), (vi)
१९८५ [७]
जोगिन्स जिवाश्म चट्टानसभ Fossilized tree trunk in a rock face. Canadaनोभा स्कोटिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(viii)
7002689000000000000६८९ (१,७००); मध्यवर्ती क्षेत्र २९ (७२) २००८ [८]
क्लाउने / रेङ्गेल – सेन्ट इलियास / ग्ल्यासियर खाडी / टाशेनसिनी-अलसेक A glacier, mountains of black gravel and snowcovered mountains. Canadaब्रिटिस कोलम्बिया र याकुन*;
अलास्का, संयुक्त राज्य*
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (viii), (ix), (x)
7006983912100000000९८,३९,१२१ (२,४३,१३,०००) १९७९ [९]
[१०]
[११]
ग्रयाण्ड-प्रेको परिदृश्य Grand Pré memorial church and statue of Évangeline. Canadaनोभा स्कोटिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(v), (vi)
7003132300000000000१,३२३ (३,२७०) २०१२ [१२]
लानसे अक्स घाँसे मैदान राष्ट्रिय एतिहासिक सम्पदा Grass-covered house with wooden chimneys. Canadaन्यूफाउन्डल्याण्ड
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(vi)
१९७८ [१३]
मिगुआशा राष्ट्रिय निकुञ्ज Forested mountains with rocks and pebble beach. Canadaक्युबेक
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(viii)
7001870000000000000८७ (२१०) १९९९ [१४]
नहानी राष्ट्रिय निकुञ्ज Large but relatively low waterfall through rocks. Canadaनर्थवेस्ट इलाका
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (viii)
7005476560000000000४,७६,५६० (११,७७,६००) १९७८ [१५]
पुरानो सहर ल्युनेनबर्ग Churches and brightly colored houses near the water. Canadaनोभा स्कोटिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iv), (v)
१९९५ [१६]
रेड बे बासक व्हेलिङ स्टेसन Red Bay seen from the harbour. Canadaरेड बे
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii), (iv)
7002313000000000000३१३ (७७०) २०१३ [१७]
रिडेयु नहर A small canal with a set of locks leading from a river near a large city. Canadaओन्टेरियो
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i), (iv)
7004214550000000000२१,४५५ (५३,०२०); मध्यवर्ती क्षेत्र २,३६३ (५,८४०) २००७ [१८]
ग्याङ ग्वे Clearance in a forest. Canadaब्रिटिस कोलम्बिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii)
१९८१ [१९]
वाटरटन ग्ल्यासियर अन्तर्राष्ट्रिय शान्ति निकुञ्ज Herbst Glacier on the US side of Waterton Glacier International Peace Park. Canadaअल्बर्टा*;
मोन्टाना, संयुक्त राज्य अमेरिका*
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (ix)
7005457614000000000४,५७,६१४ (११,३०,७९०) १९९५ [२०]
वुड बुफ्यालो राष्ट्रिय निकुञ्ज Frontal view of a buffalo. Canadaअल्बर्टा
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (ix), (x)
7006448000000000000४४,८०,००० (१,११,००,०००) १९८३ [२१]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Cananda", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Canadian Rocky Mountain Parks", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  3. "Decision - 14COM VII.E - Boundary Modifications: Canadian Rocky Mountains Parks (Canada)", UNESCO, अभिगमन तिथि २६ सितम्बर २०११ 
  4. "Dinosaur Provincial Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  5. "Gros Morne National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  6. "Head-Smashed-In Buffalo Jump", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  7. "Historic District of Old Québec", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  8. "Joggins Fossil Cliffs", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  9. "Kluane / Wrangell-St Elias / Glacier Bay / Tatshenshini-Alsek", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  10. "Decision - 16COM X.C - Extension: Glacier Bay National Park - extension of the Wrangell/St.Elias/Kluane site of Canada-USA (United States of America)", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  11. "Decision - 18COM XI - Extension: Tatshenshini-Alsek Provincial Wilderness Park (extension of the Glacier Bay/Wrangell/St. Elias/Kluane site) (Canada/USA)", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  12. "Landscape of Grand Pré", UNESCO, अभिगमन तिथि ११ अक्टुबर २०१३ 
  13. "L’Anse aux Meadows National Historic Site", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  14. "Miguasha National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  15. "Nahanni National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  16. "Old Town Lunenburg", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  17. "Red Bay Basque Whaling Station", UNESCO, अभिगमन तिथि २२ जून २०१३ 
  18. "Rideau Canal", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  19. "SGang Gwaay", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  20. "Waterton Glacier International Peace Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  21. "Wood Buffalo National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 

बाह्य जडीसभ[सम्पादन करी]

एहो सभ देखी[सम्पादन करी]