तान्जानियाक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि तान्जानियाक ७ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Tanzania map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल तान्जानियाक सांस्कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभ सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल गेल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
किलिमन्जरो राष्ट्रिय निकुञ्ज An aerial view of a large mountain's peak, encircled by many thick white clouds. Tanकिलिमन्जरो क्षेत्र,
आकृति:Country data तन्जानिया
प्राकृतिक:TanKil
(vii)
7004755750000000000७५,५७५ (१,८६,७५०) १९८७ [२]
कोन्दोआ चट्टान कला सम्पदासभ Tanकोन्दोआ,
आकृति:Country data तन्जानिया
सांस्कृतिक:TanKon
(iii), (vi)
7005233600000000000२,३३,६०० (५,७७,०००) २००६ [३]
नोरोनगोरो संरक्षण क्षेत्र Two rhinos walk alongside each other in an empty field, with shadowed mountain ranges in the background. Tanअरुषा क्षेत्र,
आकृति:Country data तन्जानिया
मिश्रित:TanNgo
(iv), (vii),
(viii), (ix), (x)
7005809440000000000८,०९,४४० (२०,००,२००) १९७९ [४]
किल्वा किसिवानीक अवशेषसभसोङ्गो माराक अवशेषसभखतरापूर्ण Vault of a ramshackled and possibly ruined building. Tanकिल्वा जिल्ला,
आकृति:Country data तन्जानिया
सांस्कृतिक:TanRui
(iii)
१९८१ [५][६]
सेलोस खेल आरक्ष Five elephants drinking from a flooded field from afar. Tanलिन्डी क्षेत्र,
मोरोगोरो क्षेत्र,
मवारा क्षेत्र,
पानी क्षेत्र,
रुभुमा क्षेत्र,
आकृति:Country data तन्जानिया
प्राकृतिक:TanSel
(ix), (x)
7006500000000000000५०,००,००० (१,२०,००,०००) १९८२ [७]
सेरेङ्गेटि राष्ट्रिय निकुञ्ज A family of zebras walking through a plain, with four elephants and a few trees wandering in the background. Tanअरुषा क्षेत्र,
मारा क्षेत्र,
शिनयाङ्गा क्षेत्र,
आकृति:Country data तन्जानिया
प्राकृतिक:TanSer
(vii), (x)
7006147630000000000१४,७६,३०० (३६,४८,०००) १९८१ [८]
जन्जिबारक पत्थर सहर A distant view of a very large and luxurious building near a wide river. Tanजन्जिबार,
आकृति:Country data तन्जानिया
सांस्कृतिक:TanSton
(ii), (iii), (vi)
7001960000000000000९६ (२४०) २००० [९]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Tanzania", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Kilimanjaro National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  3. "Kondoa Rock Art Sites", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  4. "Ngorongoro Conservation Area", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  5. "Ruins of Kilwa Kisiwani and Ruins of Songo Mnara", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  6. "Decision – 28COM 15B.41 – Ruins of Kilwa Kisiwani and Ruins of Songo Mnara (United Republic of Tanzania)", UNESCO, अभिगमन तिथि ११ सितम्बर २०११ 
  7. "Selous Game Reserve", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  8. "Serengeti National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  9. "Stone Town of Zanzibar", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Tanzania