थाइल्याण्डक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि थाइल्याण्डक ५ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]


विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Thailand map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल थाइल्याण्डक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: थाइल्याण्डक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकर)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
बन चियाङ पुरातात्विक क्षेत्र
Vase with red and white design.
उडोन थनी प्रान्त
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii)
7001640000000000000६४ (१६०) १९९२ [२]
डोङ फयायेन-खाओ याई वन्यजन्तु परिसर
Medium sized waterfall in a tropical forest.
सराबुरी आ अन्य
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(x)
7005615500000000000६,१५,५०० (१५,२१,०००) २००५ [३]
अयुटथायाक एतिहासिक सहर Ruins of stupas of various sizes. अयुटथाया प्रान्त
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii)
7002289000000000000२८९ (७१०) १९९१ [४]
सुखोथाइक एतिहासिक सहर आ सम्बद्ध एतिहासिक सहरसभ
Large white seated Buddha statue.
सुखोथाइकमफेङ फेट प्रान्त
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i), (iii)
7004118520000000000११,८५२ (२९,२९०) १९९१ [५]
थुङ्गयाई-हवाई खा खेङ वन्यजन्तु आरक्ष
A river flowing through a forested mountain landscape.
कन्चनाबुरी, टकउठाइ थानी प्रान्त
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (ix), (x)
7005622200000000000६,२२,२०० (१५,३७,०००) १९९१ [६]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Thailand", UNESCO, अभिगमन तिथि १ जुलाई २०१२ 
  2. "Ban Chiang Archaeological Site", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  3. "Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  4. "Historic City of Ayutthaya", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  5. "Historic Town of Sukhothai and Associated Historic Towns", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  6. "Thungyai-Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuaries", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Thailand