लेबनानक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि लेबनानक ५ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Armenia map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल अर्मेनियाक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
अन्जर Ruins of buildings consisting of some arches. बेका प्रसासनिक, आकृति:Country data लेबनान
३३°४३′३३″ उत्तर ३५°५५′४७″ पूर्व / ३३.७२५८३° उत्तर ३५.९२९७२° पूर्व / 33.72583; 35.92972 (Anjar)
सांस्कृतिक:
(iii)(iv)
१९८४ [२]
बालबेक Fairly well preserved classical building surrounded by columns. बेका प्रसासनिक, आकृति:Country data लेबनान
३४°०′२५″ उत्तर ३६°१२′१८″ पूर्व / ३४.००६९४° उत्तर ३६.२०५००° पूर्व / 34.00694; 36.20500 (Baalbek)
सांस्कृतिक:
(i)(iv)
१९८४ [३]
बाइब्लोस A small port in a town. माउन्ट लेबनान प्रसासनिक, आकृति:Country data लेबनान
३४°७′९″ उत्तर ३५°३८′५१″ पूर्व / ३४.११९१७° उत्तर ३५.६४७५०° पूर्व / 34.11917; 35.64750 (Byblos)
सांस्कृतिक:
(iii)(iv)(vi)
१९८४ [४]
ओदि कदिशा (पवित्र उपत्यका) आ केडर्स इश्वरक गुफा (होर्स अल-रब) Landscape with barren hills in the background, a valley and a mountain slope with low trees in the foreground. उत्तर लेबनान प्रसासनिक, आकृति:Country data लेबनान
३४°१४′३६″ उत्तर ३६°२′५६″ पूर्व / ३४.२४३३३° उत्तर ३६.०४८८९° पूर्व / 34.24333; 36.04889 (Ouadi Qadisha (the Holy Valley) and the Forest of the Cedars of God (Horsh Arz el-Rab))
सांस्कृतिक:
(iii)(iv)
१९९८ [५]
टायर Ruins of columns near the sea. दक्षिण लेबनान प्रसासनिक, आकृति:Country data लेबनान
३३°१६′१५″ उत्तर ३५°११′४६″ पूर्व / ३३.२७०८३° उत्तर ३५.१९६११° पूर्व / 33.27083; 35.19611 (Tyre)
सांस्कृतिक:
(iii)(vi)
7002154000000000000१५४ (३८०) १९८४ [६]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Lebanon", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Anjar", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  3. "Baalbek", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  4. "Byblos", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  5. "Ouadi Qadisha (the Holy Valley) and the Forest of the Cedars of God (Horsh Arz el-Rab)", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  6. "Tyre", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Lebanon