सीरियाक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि सीरियाक ६ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Armenia map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल अर्मेनियाक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
एलेपोक पुरान सहर City view with a wall and a mosque. एलेपो प्रसासनिक,  सीरिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii)(iv)
7002350000000000000३५० (८६०) १९८६ [२]
बोस्राक पुरान सहर An old amphitheatre. डरा प्रसासनिक,  सीरिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i)(iii)(vi)
१९८० [३]
दमास्कसक पुरान सहर Ruins of a stone building with columns and without roof. दमास्कस प्रसासनिक,  सीरिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i)(ii)(iii)(iv)(vi)
7001860000000000000८६ (२१०) १९७९ [४]
उत्तरी सिरियाक पौराणिक गाउँसभ Ruins of a stone church without roof.  सीरिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii)(iv)(v)
7004122900000000000१२,२९० (३०,४००) २०११ [५]
क्रक देस महलकलात सलाह एल-दिन A fortress of grey stone. होम्सलताकिया प्रसासनिक,  सीरिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii)(iv)
7000900000000000000९ (२२) २००६ [६]
पलमेराक क्षेत्र Ruins of stone buildigns with columns. होम्स प्रसासनिक,  सीरिया
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(i)(ii)(iv)
6999360000000000000०.३६ (०.८९) १९८० [७]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Syria", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Ancient City of Aleppo", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  3. "Ancient City of Bosra", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  4. "Ancient City of Damascus", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  5. "Ancient Villages of Northern Syria", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  6. "Crac des Chevaliers and Qal’at Salah El-Din", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  7. "Site of Palmyra", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Syria