फिलिपिन्सक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

मैथिली विकिपिडियासँ, एक मुक्त विश्वकोश
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ धरि फिलिपिन्सक ६ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]


विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थान[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Philippines map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची[सम्पादन करी]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल फिलिपिन्सक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: फिलिपिन्सक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकर)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
फिलिपिन्सका बरुके चर्चसभ
San Agustin Church.
मनिला
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii, iv)
१९९३ [२]
भिगनक
एतिहासिक सहर
VIGAN CITY.
इलोकस सुर
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(x)
१९९ [३]
माउन्ट ह्यामीगुइटन रेन्ज वन्यजन्तु आरक्ष
Mount Hamiguitan.
दभाओ ओरिएन्टल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(iii)
२०१४ [४]
पोर्टो प्रिन्सिस भूमिगत नदी राष्ट्रिय निकुञ्ज
Puerto Princesa Subterranean River National Park.
पलावन
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (ix)
१९९९ [५]
Rice Terraces of the Philippine Cordilleras
Rice Terraces of the Philippine Cordilleras.
इफुगाओ
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii), (iv), (v)
१९९५ [६]
तुबबतहा रिफ प्राकृतिक निकुञ्ज
Tubbataha Shark.
सुलु सागर
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
प्राकृतिक:
(vii), (ix), (x)
१९९३ [७]

सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]

  1. "World Heritage Properties in Philippines", UNESCO, अभिगमन तिथि १ जुलाई २०१२ 
  2. "Baroque Churches of the Philippines", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  3. "Historic Town of Vigan", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  4. "Mount Hamiguitan Range Wildlife Sanctuary", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  5. "Puerto Princesa Subterranean River National Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  6. "Rice Terraces of the Philippine Cordilleras", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 
  7. "Tubbataha Reefs Natural Park", UNESCO, अभिगमन तिथि २८ मई २०१० 

बाह्य लिङ्कसभ[सम्पादन करी]

आकृति:World Heritage Sites in Philippines